Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Okostelefonnal irányítható otthonok

Dezső Máté
2015. 12. 04. 15:51:58
Okostelefonnal irányítható otthonok

Legnagyobb értéknek tartott otthonunk sokat változott az utóbbi időben. Az informatika és a műszaki technológia fejlődésének köszönhetően ma már számos olyan megoldás áll rendelkezésünkre, amellyel megkönnyíthetjük mindennapjainkat. De vajon milyen előnyökkel jár, ha otthonunkat „okossá” tesszük? Az intelligens otthonok egyre nagyobb teret nyernek, a bennük rejlő lehetőségek pedig ma már egyre több háztartás számára válnak elérhetővé.

Mitől „okos” egy otthon?

Az okos otthon (vagy smarthome) kényelmes környezetet teremt családunk számára, de emellett biztonságosabbá és energiatakarékossá is teszi lakásunkat.

Az intelligens otthon technológiát alkalmazó berendezések és eszközök beüzemelése és működtetése rendkívül egyszerű, ami a legtöbb esetben nem igényel fúrást-faragást. Eszközeinket kényelmesen irányíthatjuk okostelefonunkról, vagy távirányítóról, sőt akár a saját számítógépünkről, tabletünkről is.

Forrás: digitaltrends.com

A smarthome eszközök segítségével otthonunk automatikusan alkalmazkodik az külső és belső időjárási körülményekhez, így azok hozzájárulnak a ház energiatakarékos működtetéséhez. Téli időszakban jelentős összeget takaríthatunk meg a fűtési költségeken azáltal, hogy napközben a nap energiáját a helyiségek fűtésére hasznosítjuk. Este automatikusan leengedhetjük redőnyeinket, így azok plusz hőszigetelő hatásukat kihasználva elkerülhetjük a nyílászárókon keresztüli nem kívánt hőveszteséget, aminek eredményeképpen kevesebb energia szükséges a kellemes hőmérséklet megteremtéséhez.  Fűtésünket egyszerűen szabályozhatjuk termosztátunk segítségével, amelynek automatizmusait könnyedén beállíthatjuk.

Forrás: gearmoose.com

Nyáron a zárt árnyékolók biztosítják a helyiségek kellemes hőfokát, így nincs szükség a klímaberendezések egész napos használatára. Éjszaka a redőnyök, vagy a tetőtéri ablakok szellőztetési pozíciója lehetővé teszi a hűvös levegő beáramlását. A beltéri és kültéri fényforrások segítségével gombnyomásra varázsolhatunk kellemes hangulatot.

Forrás: welivesecurity.com

A külső szenzoroknak köszönhetően házunk szinte automatikusan működik: vihar esetén ugyanis a napellenzők automatikusan visszahúzódnak, az ablakok pedig bezáródnak. Az intelligens zárak és kamerák segítségével mindig nyugodtan hagyhatjuk el otthonunkat, anélkül, hogy azon aggódnánk bezártuk-e az ajtót vagy a kaput.

Ha felkeltettük érdeklődésed a téma iránt, kövess minket a Facebookon, ahol első kézből értesülhetsz cikkjeinkről!

blog comments powered by Disqus