Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Okos otthon 1x1: Amiket tudnod kell, mielőtt belevágnál az okos otthon építésébe

Okos otthon 1x1: Amiket tudnod kell, mielőtt belevágnál az okos otthon építésébe

Nincs semmi, ami aggasztóbb lenne annál, mint amikor nem vagy biztos benne, hogy bezártad-e a garázsajtót, vagy beriasztottál-e mielőtt elmentél otthonról. De ezek a félelmek egy csettintés alatt eltűnhetnek, ha lakásodat okos otthonná alakítod át.

Hogyan tudnak helyt állni ezek az okos berendezések az életedben?

Amikor okos otthonná alakítod az otthonod, az okos berendezések kezébe helyezed az irányítást.  A legtöbb okos szerkentyűt az okos telefonodon keresztül figyelheted, ami segítségével könnyebben tudod irányítani otthonod - és az életed - mint valaha.

Az okos lakások hatékonyabbak az energia megtakarítás terén, és segítenek csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást.

Az okos technológia biztonságosabbá teszi otthonodat. Az ajtókat távvezérelten is bezárhatod, ellenőrizheted a riasztást és visszanézheted a biztonsági felvételeket.

Az okos kütyük soha nem látott kényelmet biztosítanak. Az otthoni automatika gondoskodhat mindenről: a kávéról reggelenként vagy este lehúzni a redőnyöket mielőtt aludni mész.

 

Hogyan működnek együtt az okos otthoni eszközök az internettel?

Okos otthonodért, nincs semmi másra szükséged, csak egy megbízható internetkapcsoltra, Z-Wave hálózatra és Z-Wave termékekre. A Z-Wave egy olyan vezeték nélküli technológia, ami nem zavarja az otthoni WI-FI hálózatodat, de lehetővé teszi, hogy a Z-Wave okos otthoni eszközei kommunikálhassanak egymással. Egy szabványos okos otthoni berendezés egy központi egységet és alkalmazásait használja, hogy irányítsa és csatlakoztassa az eszközöket egymáshoz.

Az okos otthoni frissítések zökkenőmentessége érdekében (és minden teljesítése érdekében) egy megbízható internet sebességre van szükséged, egy olyan internet hálózatra, ami képes kezelni mindent az okos hálózaton belül. Szerencsére a központól történő kommunikáció a legtöbb eszközre általában minimális.

 

Olyan okos szerkentyűk, amikre feltétlenül szükséged van

Most, hogy tudod, hogyan alakíthatod okos otthonná a lakásodat, itt az ideje, hogy eldöntsd, mely okos termékekre van szükséged a kezdetekben. Vessünk egy pillantást az alapvető okos eszközökre, amelyekre minden okos otthonnak szüksége van.

 

Okos központ (vezérlő) - Válassz egy jól átfogó vezérlőt, így okos otthonod szíve gyorsan és egyszerűen fog működni. Samsung's SmartThings Hub együttműködik a Z-Wave-el és az Amazon Alexájával, a hangvezérlés érdekében.

 

Okos termosztátok - Kezeld az energiatakarékosságot kényelmesen okos termosztáttal. A Fibaro Radiátor termosztátja az egyik legkönnyebben telepíthető és legkiválóbban együttműködő termosztát.

 

Okos világítás - Z-Wave fényszabályzóval, kapcsolókkal és / vagy izzókkal automatizálhatod a világítást otthonodban. A Fibaro Dimmer modulja bárhonnan és bármikor távvezérlést biztosít.

 

Okos zárak - A Danalock V3 segítségével soha többé nem fogod azt gondolni, hogy elfelejtetted bezárni a bejárati ajtót. Több központtal is kompatibilis.

 

Az okos technológiák ma már nem csak a gazdag emberek számára érhetőek el. Ma már megfizethetőbb, életedet okos technológiával kiegészíteni. Mindössze el kell döntened, hogy mely okos eszközök nélkül nem tudsz élni, és meg kell győződnöd róla, hogy a megfelelő beállítást választottad-e, hogy zökkenőmentesen működjenek.

 

forrás: www.z-wave.com