Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Z-Wave, az okosotthon eszközök közös nyelve

Kovács Péter
2016. 07. 17. 18:39:27
Z-Wave, az okosotthon eszközök közös nyelve

 

Az intelligens otthonok megjelenésének hajnalán minden valamire való épületgépészeti eszközöket, berendezéseket gyártó cég elkészítette saját vezeték nélküli okosotthon megoldását, többnyire mindenki más területre (világítás, fűtés/hűtés, biztonsági berendezések) koncentrálva. Így ha valaki komplett megoldást szeretett volna kompromisszumot kellett kötnie. Hamar bizonyossá vált azonban, hogy szükség van egy vezeték nélküli okosotthon protokollra, amely közös nevezőt biztosít a különböz gyártók termékeihez.

A Z-Wave, melyet egy dán startup cég hozott létre, mára már a legelterjedtebb vezeték nélküli kommunikációs protokoll az okos otthon eszközök körében. Mostanra több, mint 300 gyártó közel 1500 terméke használja ezt a vezeték nélküli technológiát, melynek eredményeképp ezek az eszközök képesek egymással együttműködni.

Ha, tehát valaki vezeték nélküli okosotthon megoldást szeretne, melynek nagy előnye a busz rendszerű (fali, vezetékes) megoldásokhoz képest, hogy minimális rongálással jár, akkor mindenképp érdemes Z-Wave® emblémával ellátott eszközöket vásárolni.

 

Webáruházunk szintén a Z-Wave protokollal rendelkező okosotthon eszközöket támogatja, amelyet ITT tekinthet meg.

 

blog comments powered by Disqus