Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Top 10 felhasználási lehetőség a FIBARO-val

Top 10 felhasználási lehetőség a FIBARO-val


A FIBARO vezeték nélküli okosotthon rendszerével az otthonodban kialakítható intelligens otthon megoldásoknak csak a képzeletet szab határt. Cikkünkben mutatunk 10 olyan felhasználási tippet, amit azonnal ki akarsz majd próbálni.

1. Jelenlét szimuláció

Mikor ajánlott?
Ha hosszabb távra elutazik otthonról és nem szeretné, ha távolléte alatt idegenek környékeznék meg otthonát.

A megoldás lényege:
A fokozott biztonság érdekében állítsa be, hogy a rendszer sötétedés után véletlenszerűen fel-, lekapcsolja a kültéri- és beltéri lámpákat az egyes helyiségekben, a redőnyöket pedig automatikusan megmozgassa egy előre rögzített beállítás szerint.

2. "Meghitt ébredés" funkció

Mikor ajánlott?
Ha nem a ébresztőóra szívinfarktust keltő zajára kíván ébredni nap mint nap.

A megoldás lényege:
Az időprogram segítségével redőnyei mindössze annyira húzódnak fel, hogy a reggel beszűrődő fénytől frissen és pozitívan induljon a napja. Mindeközben a multiroom hangrendszer már kedvenc slágerét kezdi el játszani az Ön által kiválasztott helyiségekben, az okos konnektorral összehangolt kávéfőző pedig már a reggeli frissen készített kávéjával várja.

3. "All in one" vezérlés

Mikor ajánlott?
Ha már megunta, hogy minden egyes automatizált otthoni eszközéhez külön kapcsolót vagy távirányítót kell használnia.

A megoldás lényege:
Dugja el a fiókja mélyére az összes távirányítót, és vezérelje eszközeit egy olyan univerzális eszközzel, amelyet egyébként is mindig magánál tart. Egy okostelefonnal vagy tablettel az Ön által kialakított összes intelligens otthoni funkciót irányíthatja gombnyomásra, de akár a FIBARO valamely multifunkcionális vezérlő eszközét is választhatja.

4. Fogadó fény

Mikor ajánlott?
Ha Önnek is gondot okoz, hogy esténként a munkából fáradtan hazaérve nem találja a sötétben a kapu vagy a bejárati ajtó kulcsát.

A megoldás lényege:
Otthonához közeledve automatikusan kinyílik a bejárati kapu, amellyel összhangban felkapcsolódnak a kerti fények, majd a lakásba beérve kellemes zene és világítás fogadja a közlekedőben és a nappaliban.

5. Éjszakai fény

Mikor ajánlott?
Ha Önt is bosszúsággal tölti el, hogy éjszaka közepén a mosdóba menet a sötétben kell botorkálnia vagy a felkapcsolt fényforrások vakító fényétől kimegy az álom a szeméből.

A megoldás lényege:

A mozgásérzékelők segítségével a folyosón és a mosdóban fényforrásai vagy a lábmagasságban elhelyezett ledszalagjai minimális fényerősséggel felkapcsolódnak, így a kísérőfény segítségével könnyedén vissza tud aludni az éjszaka közepén, miközben a fények lekapcsolásával sem kell foglalkozni,mert azok automatikusan lekapcsolódnak.

6. Biztonságos távozás

Mikor ajánlott?
Ha Önnel is előfordult már, hogy elindulva otthonról azon gondolkodott, hogy lekapcsolta-e a villanyt, becsukta-e a nappaliban az ablakot, bezárta-e a bejárati ajtót vagy szomszédja jelzett telefonon, hogy bekapcsolt az otthoni riasztó.

A megoldás lényege:

A FIBARO applikációjának köszönhetően okostelefonja segítségével távolról is ellenőrizheti okosotthon rendszerét, és szükség esetén beavatkozhat a nem várt események kapcsán. Kapcsolja le távolról a bedugva felejtett elektromos eszközeit, berendezéseit! Napközben nyugodtan koncentrálhat teendőire, mivel okosotthon rendszere jelez Önnek, ha mozgást észlel a ház körül és a lakásban, vagy ha megszólal otthon a riasztó. Telefonján keresztül pillanatok alatt élő képet lát otthonáról a telepített IP kamerák köszönhetően.

7. Távoli kontroll

Mikor ajánlott?
Ha Önt is aggodalommal tölti el, hogy távollétében komolyabb probléma (csőtörés, tűz) történhet otthonában és csak késve tud beavatkozni.

A megoldás lényege:

Egy esetleges tűz vagy csőtörés esetén okosotthona a beépített szenzorok segítségével fény- és hangjelzéssel riasztja az otthon tartózkodókat és azonnal értesíti a távollévő családtagokat az esetről, mindeközben pedig jelzi a balesetet az illetékes hatóságoknak, így idejében be tudnak avatkozni és Ön csökkenteni tudja az esetleges károkat.

8. Azonnali melegvíz

Mikor ajánlott?
Ha Önnek is elege van abból, hogy a csapot megnyitva percekig kell várnia arra, hogy a kazántól/bojlertől távolabb eső csapokhoz is megérkezzen a meleg víz és szeretné csökkenteni vízszámláját.

A megoldás lényege:
A FIBARO rendszer segítségével automatikusan időzítheti a meleg víz utánpótlást azokra a reggeli/esti időintervallumokra, amikor sűrűbben használják a vizesblokkokat. Az intelligens megoldás segítségével Önnek nem kell energiát pazarolnia a szivattyú felesleges működtetésével vagy épp vizet pocsékolni, amíg megérkezik a várva várt meleg víz.

9. Kasszabarát komfort

Mikor ajánlott?
Ha a téli fűtésszezon jelentősen megnöveli rezsiköltségeit és szeretne hatékonyabb módon fűteni vagy a nagy nyári melegben nem szeretne egy forró nappaliba leheveredni.

A megoldás lényege:

Az okostermosztátoknak, intelligens radiátorszelepeknek köszönhetően ma már napi rutintevékenységeihez, fűtési szokásaihoz igazíthatja fűtési programját otthonában. Állítsa be a munkából hazamenet okostelefonja segítségével a kívánt hőfokot és máris a megfelelően felmelegedett otthona fogja várni. A távoli elérés a FIBARO okosotthon rendszer egyik leghasznosabb funkciója, amely segítségével kellemesen meleg vagy éppen hűvös hőmérsékletet varázsolhat otthonába.

10. Intelligens öntözés

Mikor ajánlott?
Ha a csapongó, kiszámíthatatlan időjárás Önnek is problémát okoz, valamint ha hosszabb időre távol van otthonától.

A megoldás lényege:

A FIBARO okosotthon rendszer képes arra, hogy az előrejelzett eső, páratartalom és hőmérséklet függvényében automatikusan irányítsa kerti öntözőrendszerét. A rendszer képes szabályozni növényei öntözésének folyamatát, különös tekintettel a vízmennyiségre és az öntözés rendszerességére. Ezt az intelligens otthoni funkciót kihasználva garantáltan Önnek lesznek az utcában a legszebb kerti növényei, amelyet irigylően fognak nézni szomszédai.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerősével és LIKE-olja Facebook oldalunkat! Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy kíváncsi milyen eszközökre van szüksége a fenti megoldásokhoz, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!