Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Telefonnal nyitni okos otthonunk ajtaját? Igen, lehetséges!

Dezső Máté
2016. 04. 04. 21:44:02
Telefonnal nyitni okos otthonunk ajtaját? Igen, lehetséges!


Napjainkban biztonsági szempontból otthonunk (függetlenül attól, hogy „okos”-e vagy sem) legmeghatározóbb eleme még mindig  az ajtónkon lévő biztonsági zár. A távolról vezérelhető otthonok esetében sokakban felmerül a veszélye annak, hogy átadják az irányítást otthoni eszközeiknek és ezáltal kevésbé érezhetjük féltett értékeinket biztonságban, azonban a legtöbb esetben gyorsabb reagálást tesznek lehetővé megelőzve ezzel a komolyabb bajt.

A következőkben bemutatunk egy olyan eszközt, amely a modern technológiai fejlődést követve, növelheti otthonának biztonságát függetlenül attól otthon van-e vagy sem.

Intelligens zár, biztonságosabb otthon

Egy londoni csapat hamarosan (várhatóan 2016 tavaszán) piacra dobja okos zárját, amelynek a Friday Smart Lock nevet adták. Érdekesség, hogy a termék gyártásához szükséges pénzt közösségi finanszírozás formájában gyűjtötték össze, ami jelzi a termék iránti keresletet.

De mitől is okos ez a zár?

A ránézésre is elegáns eszköz legfőbb előnye, hogy nem szükséges kulcsot használnunk az ajtónk kinyitásához, mivel egyszerűen egy okostelefonra és a zárhoz kapcsolódó applikációra van szükségünk. Ajtónkhoz közeledve a zár automatikusan érzékeli az előre beállított mobilt és nyitja nekünk az ajtót. Távolodva pedig automatikusan bezárja, de természetesen manuálisan is végezhetjük ezeket a műveleteket egy-egy kattintással.

                   

További előnye az eszköznek, hogy nem csak a ház lakóinak tehetjük lehetővé a bejárást, hanem például rokonainknak, barátainknak, szomszédainknak vagy akár a takarítónőnknek. Amennyiben rendelkezünk nyaralóval, hétvégi házzal szintén hasznos lehet a távoli vezérlés.

A zár olyannyira biztonságosra készült, hogy amennyiben csak hozzáér egy illetéktelen személy azonnal értesítést küld a telefonunkra, jelezve, hogy be akarnak jutni otthonunkba. A biztonságérzetünket fokozhatjuk még egy kültéri kamerával, amin keresztül meg is nézhetjük ki a nem várt személy.

Porcelán, bronz, fa, és rozsdamentes acél - illeszkedve ajtónk tulajdonságaihoz.

A vásárlók kezdetben 4 különböző színű és anyagú okos zár közül választhatnak igazítva a bejárati ajtajuk típusához. Az eszköz elemmel működik, amelynek cseréjéről szintén mobilon értesülhetünk. Nézze meg működés közben a Friday Smart Lock-ot!

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel! 
 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog okos zár Friday Smart Lock
blog comments powered by Disqus