Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Termékek Menü

Powerbank: így válassz külső akkumulátort

Powerbank: így válassz külső akkumulátort

Az okostelefonok, tabletek és egyéb okos eszközök legbosszantóbb tulajdonsága, hogy hamar lemerülnek. Korábban az akkumulátorok készenléti ideje jóval hosszabb ideig tartott, azonban ahhoz, hogy ma már egy komplett számítógép elférjen a zsebünkben az akkumulátorok rövidebb készenléti idejével kell fizetnünk. Nem ritka, hogy eszközeink intenzív használata mellett akár naponta több töltésre is szükségünk lehet és ha nem áll módunkban időben eljutni egy konnektorig akkor a legjobb megoldás, ha gyorsan egy vésztöltőhöz, powerbank-hoz csatlakoztatjuk eszközünket.

"Energia bárhol, bármikor!”

Ahhoz, hogy bármikor konnektor nélkül tölteni tudjuk eszközünket szükségünk van egy hordozható töltőre. Így született meg a powerbank: a hordozható energia, ami méretének köszönhetően akár elfér a zsebünkben is. Ha megszületett bennünk a döntés, hogy powerbankot vásárolunk, még mindig számos kérdés merülhet fel bennünk. Mekkora kapacitással rendelkezzen? Milyen feszültségű legyen? Hány kimenete legyen? Milyen típusú akkumulátor legyen benne? Hogyan nézzen ki?

Cikkünkben most 5+1 pontban összeszedtük Neked mire figyelj, ha powerbank terméket vásárolsz

1. Kapacitás

Az akkumulátorok kapacitásának mértékegysége a mAh (milliamperóra). Ez jelöli a tárolt elektromos töltés mennyiségét, ezt „fogyasztja el az eszközünk. Ahhoz, hogy egy powerbank teljes mértékben fel tudja tölteni okos eszközödet kapacitásának meg kell haladnia az eszköz kapacitását. A többszöri részleges vagy teljes töltéshez minél nagyobb kapacitásra van szükséged. Nézzünk erre egy egyszerű példát: ha 1500mAh-ás a telefonod, nem árt legalább 3000, de inkább 4500mAh power bank terméket választani. Fontos megjegyezni, hogy egy 5000mAh-ás powerbank-tól nem reális, hogy 3-szor teljesen fel tudjon tölteni egy 1500mAh-ás akkut, mivel az akku használatával energiaveszteség keletkezik, sőt további külső körülmények is befolyásolhatják a töltő rendelkezésre álló kapacitását, mint pl.: külső hőmérséklet vagy páratartalom. Javasolt tehát +10-20%-ot rászámolni, és úgy kalkulálni, hogy hányszor szeretnénk feltölteni a powerbank-kal, az eszközünket.


Egy powerbank működés közben

2. Feszültség

A powerbank esetében fontos, hogy ügyeljünk annak feszültségére. Ne legyen alacsonyabb a töltésre használt powerbank kimeneti feszültsége, mint a töltött eszközé, ellenkező esetben ez ugyanis nem töltéshez, hanem egyszerűen az akku lemerítéséhez vezet. Vizsgáljuk meg az eszközön (magán az akkumulátoron) szereplő értéket, amelyet Volt-ban tüntetnek fel és értéke általában 5V. A powerbank feszültségét feltétlenül ellenőrizzük vásárlás előtt! 

3. Kimenetek száma

Fontos szempont lehet a powerbank kimenő USB portjainak száma, hiszen több porttal rendelkező típus azon kívül, hogy egyszerre több eszközt tud tölteni, általában nagyobb kapacitású eszközök töltésére is alkalmas. Az egy portos powerbank termékek általában 1A (Amper) töltéssel rendelkeznek, a két portos változatok második portja azonban 2A vagy magasabb töltéssel bír, így alkalmas komolyabb igényű akkumulátorok energiaellátására is.

Egy és két USB kimenetes powerbank

4. Akkumulátor típusa

Alapvetően két típust különböztethetünk meg: létezik az olcsóbb, de nagyobb, nehezebb, könnyebben melegedő típus az úgynevezett „18650”-es, míg a praktikusabb és megbízhatóbb, azonban drágább a lítiumos (lithium polymer vagy Li-Polymer). Mivel mindkettő ugyanúgy ellátja a feladatát, ezért a Te döntésed, melyik technológiát választod.

5. Funkcionalitás

A technikai paraméterek mellett érdemes feltettünk magunknak a kérdést, hogy milyen célból vásárolunk powerbankot. Általános használatra szeretnénk vagy van esetleg egyéb elvárásunk is a funkcionalitását illetően. A hagyományos funkció mellett ugyanis már számos olyan többfunkciós powerbank-kal találkozhatunk a piacon, amelyek például alkalmasak vezeték nélküli telefontöltésre is, de létezik napelemes powerbank is túrázók, horgászok számára.


Vezeték nélküli töltővel kombinált powerbank (balra) és napelemes powerbank (jobbra)

Szintén nem mindegy az sem, hogy milyen kiegészítőkkel érkezik a termék, hiszen a kábelek és hordtáskák, esetleg dokkolók megléte-hiánya, pluszköltséget vagy megspórolt összeget jelenthet.

+1 Külső megjelenés

Végül egy nem elhanyagolható szempont, amit számításba kell vennünk: a külső megjelenés. Ez mindenkinek szubjektív szempont. A piacon számtalan gyártó, különféle megjelenésű készüléke érhető el, így könnyen saját stílusodhoz illeszkedő külső akkumulátort tudsz választani. Vásárolhatunk tollba épített vésztöltőt is akár, ami egyedi megjelenésével figyelemfelkeltő és rendkívül praktikus. Az egyetlen fontos dolog, amire figyelnünk kell, hogy a megjelenés, ne menjen a mindennapi használhatóság rovására, azaz ne vásároljunk olcsó, rossz minőségű anyagokból készült eszközt, mert nem lesznek hosszú életűek. Webáruházunkban kizárólag olyan powerbank termékeket kínálunk számodra, melyek megfelelnek a fenti szempontoknak és ár-érték arányban tökéletes választásnak bizonyulnak bármilyen felhasználásról is legyen szó.

Válassz powerbank termékeink közül és mi pedig garantáljuk a minőséget. Jó vásárlást kívánunk!

fbq('track', 'ViewContent');