Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Popp Z-Rain, társ a esős időkben

Kovács Péter
2017. 04. 07. 13:10:31
Popp Z-Rain, társ a esős időkben


A napokban egy újabb érdekes Z-Wave eszközt dobott piacra a német POPP. A POPP Z-Rain nem más mint egy Z-Wave alapú csapadékmennyiség mérő kütyü. Cikkünkben mutatjuk mire érdemes használni az eszközt és hogyan segítheti a mindennapjainkat.

Az eszközt Z-Wave okosotthon rendszerekben tudjuk használni. Az egyszerű, de mégis dizájnos Z-Rain legjobban egy műanyag pohárra emlékeztet, melyben egy elektromechanikus szenzor található. A szenzor nem csupán érzékeli, ha elered kint az eső, hanem pontos csapadékmennyiséget is mér pillanatnyi és órás időintervallumban is.

Egy hiánypótló eszközről van szó, hiszen eddig nem volt olyan Z-Wave eszköz mely megbízhatóan, valós időben tudta volna megállapítani, hogy esik-e az eső odakint és milyen intenzitással. Hiánypótló, mivel a Z-Wave okosotthon központok beépített időjárás adatai sokszor pontatlanok. A Z-Rain segítségével azonban az okos otthon rendszer nem tévedhet a csapadékról.

Mire érdemes használni az eszközt? Hogyan reagálhat egy okosotthon, ha odakint el ered az eső?

  • Értesítést küld, hogy esernyő nélkül ne induljunk el otthonról.
  • Csukja, illetve nyitja a tetőablakokat, nyílászárókat, attól függően milyen időjárás van odakint.
  • Leállítja az automatizált öntözőberendezést, ha eső közeleg vagy esik.

Az okosotthon rendszerbe integrált öntözőrendszer elengedhetetlen kelléke a Z-Rain. Tapasztalataink alapján a POPP Z-Rain valóban egy hasznos kis eszköz, amellyel tovább bővíthetjük okosotthonunk képességeit. A gyártói információk alapján egyelőre a POPP HUB, illetve a  Fibaro okosotthon központokkal kompatibilis.