Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Öt intelligens érzékelő az otthoni okos rendszerhez

Öt intelligens érzékelő az otthoni okos rendszerhez

Amikor az emberek elkezdik építeni a saját okos otthonukat, legtöbbjük az alapvető eszközökre gondol, mint például az okos zárak és okos világítás. Ezek a berendezések biztos része egy szilárd otthoni okos hálózatnak, de itt nem szabad megállni. Az okos érzékelők további biztonságot és kényelmet nyújthatnak otthonod számára. Készen állsz, hogy az intelligens otthonod a következő szintre emeld? Mutatunk öt okos érzékelőt, amelyek hozzáadhatóak az okos otthoni beállításokhoz.

1. Vízérzékelő

Minden lakástulajdonosnak van egy látszólag soha véget nem érő listája a lakással kapcsolatos aggodalmaival kapcsolatban: "Mit tegyek, ha a csövek elfagynak?"; "Elárasztotta a pincémet a rengeteg esővíz, ami múlt éjjel esett - segítség! " vagy " Valami szivárog a fürdőszobában!"

Ha otthonodban van egy vízérzékelő, megelőzheted ezeket a baleseteket.

Vegyük a FIBARO Z-Wave Plus vízérzékelőt példaként. Ez az intelligens vízérzékelő kényelmesen elhelyezhető a padlón, vagy akár a falra is felszerelhető, így képes védeni a potenciális "veszély " zónákat, például a pincében lévő csöveket, a víztároló tartályokat, a fürdőszobai berendezéseket vagy a mosókonyhát.

A FIBARO érzékelő figyelmeztetni fog téged, ha túl sok víz gyűlne össze valahol, ahol nem szabadna, így közbeléphetsz és megakadályozhatod a helyzet romlását.

Bónusz: A FIBARO érzékelő rendelkezik egy hőmérséklet érzékelővel is, így tudni fogod, ha vízvezetékeid esetleg elkezdenének elfagyni .

 

2. Füst / CO érzékelő

Fontos, hogy minden lakás fel legyen szerelve egy füstérzékelővel és egy CO - érzékelővel, de otthonod még biztonságosabbá teheted, ha egy okos füstérzékelőt szerelsz be.

A FIBARO Smoke Sensor / CO Sensor

A  FIBARO Smoke Sensor egy füst és hőérzékelő szenzor. Az optikai érzékelőkkel ellátott eszköz hang és vizuális eszközökkel jelzi a füstöt, ezzel egy időben értesítést küld az állapotváltozásról.
A FIBARO CO Sensor egy hatékony okos otthon megoldás a „csendes gyilkos”, a szén-monoxid ellen. Segítségével a veszély elhárítható, így otthonunk biztonságosabbá válik.  egy szén - monoxid érzékelő.
A CO érzékelőt önmagában is lehet használni.

 

3. Mozgás érzékelő

Ha az okos otthoni hálózatod már tartalmaz intelligens világítást, akkor ezeket az elegáns izzókat párosíthatod intelligens mozgásérzékelővel, így még kényelmesebbé és biztonságosabbá teheted otthonodat .

A szabadban lévő intelligens világításodhoz helyezz el egy mozgásérzékelőt (mint például a FIBARO Motion Sensor- t) a teraszod vagy a hátsó ajtó közelében, és ha egy valódi betolakodó közelítené meg otthonodat, a mozgásérzékelő azonnal észleli a nem kívánt vendégeket és automatikusan bekapcsolja a fényeket, ami elijesztheti a betörőket.

A lakásodban is hasznos lehet egy okos világítással párosított mozgásérzékelő. Előfordult már veled, hogy az éjszaka közepén szerettél volna eljutni a mosdóba, de mindig megbotlottál valamiben, mert nem találtad a kapcsolót? Helyezz el egy mozgásérzékelőt a fürdőszobába vezető folyosón, így ha legközelebb felkelnél az éjszaka közepén a mozgásérzékelő észlelni fog téged és automatikusan felkapcsolja a világítást, de éjszaka mint egy „jelzőfény” fog neked világítani.

Bónusz: Nagyon könnyű telepíteni egy ilyen mozgásérzékelőt - nincs szükség hozzá fúrásra.

 

4. Multiszensor

Ha egyszerre több új funkciót szeretnél hozzáadni az intelligens otthoni hálózatodhoz, akkor szerezz be egy Multiszensort.

Például, a FIBARO Motion / Multi – Sensort, ami egyszerre négy hasznos funkciót kombinál egybe egy érzékelővel. Magába foglal egy mozgásérzékelőt, egy hőmérséklet érzékelőt, egy fényérzékelőt és egy vibrációs / gyorsulásmérő érzékelőt.

Ezzel a többszínű LED-ekkel ellátott eszközzel könnyedén ellenőrizheted, hogy egy helységben volt-e mozgást vagy hőmérsékletváltozás, vagy akár földrengés.

Bónusz: Állítható érzékenységgel teljesen testre szabhatod a multiszenzort, például beállíthatod, hogy megkülönböztesse a háziállatot egy embertől.

 

5. Ajtó / Ablak -nyitás érzékelő

Ha az okos otthoni hálózatod legfontosabb feladata a biztonság, akkor a legjobb új kiegészítő az ajtó / ablak -nyitás érzékelő .

Próbáld ki az Aeotec Z -Wave Plus Door / Window Sensor - t . Egyszerűen telepíthető és könnyen kezelhető. Ez az érzékelő értesít téged, ha bármelyik ajtó vagy ablak kinyílik vagy bezáródik.

Az intelligens érzékelő használatához csak annyit kell tenned, hogy kinyitod a hozzácsatlakoztatott ajtót vagy az ablakot. Csatlakoztasd a Z - Wave okos otthoni hálózat többi tagjával, ennek segítségével megtudhatod, mikor jönnek haza a gyerekek az iskolából, mikor megy ki a kutya a hátsó ajtón, vagy ha valaki megpróbálja kinyitni az ablakokat miközben nyaralsz.

Bónusz: Ezt az intelligens érzékelőt szabad festeni, így könnyedén beilleszkedik az otthonodba.

 

Itt az idő, hogy okos otthoni hálózatodat a következő szintre emeld. Növeld otthonod biztonságát és tedd kényelmesebbé mindennapjaidat okos érzékelőkkel.

További okos érzékelőkért kattints ide.

 

forrás: www.zwave.com

Tartalomhoz tartozó címkék: blog okos otthon okoseszköz Z-Wave
blog comments powered by Disqus