Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Okosotthonnal a szeszélyes nyári időjárás ellen

Kovács Péter
2017. 07. 11. 10:40:09
Okosotthonnal a szeszélyes nyári időjárás ellen


A hirtelen kialakuló heves, nyári zivatarok és viharok sokak otthonában okoztak jelentős károkat az utóbbi hetekben, hónapokban. Cikkünkben adunk néhány tippet, hogy egy okos funkciókkal felszerelt otthonnal hogyan védekezhetünk mindez ellen. Az okosotthonok egyik fő erénye, hogy nem csak tulajdonosa kényelmét szolgálja, hanem a külső környezet változásaira is képes reagálni.

Okos megoldás a hűvös szobákért

A nyári kánikulában jól esik a hűvös lakásban megpihenni, de nem szabad túlhűteni a benti levegőt, mert annak könnyen megfázás lehet a következménye. Okosotthonunk képes a kinti hőmérséklethez igazítva lehűteni a lakást úgy, hogy mindig kellemesen hűvös lakásba érkezzünk haza. A kisebb hűtőteljesítmény vagy rövidebb működési időtartam miatt pedig gazdaságosabban működtethetjük klímaberendezésünket.

Szintén energiát takaríthatunk meg, ha a nap forró sugarait nem engedjük be a lakásba. Motoros árnyékolóinkat képes egy okosotthon rendszer automatikusan beállítani a fényerősség és hőmérséklet szenzorok segítségével, amely az ablakokon betűző nap sugarainak útját állja, így kevésbé melegszik fel a helyiség, kevesebbet kell a klímaberendezéseket működtetni.

Védelem az erős szélviharok ellen

Az erős szél könnyen kárt okozhat az ablakon kívülre szerelt, félig leengedett redőnyökben, azonban okosotthonunk képes érzékelni a közelgő viharokat és azonnal biztonságos állásba helyezi a redőnyöket, zsalúziákat.

Popp időjárás előrejelző állomás

A nyitva felejtett ablakok esőzés idején kisebb-nagyobb beázáshoz vezethetnek. Az ablakokon elhelyezett nyitásérzékelők segítségével az okosotthon érzékeli, ha nyitva felejtettük az ablakot és figyelmeztet minket, a lehetséges veszélyre. Sőt bizonyos kialakítású ablakokra felszerelhetünk motoros ablaknyitókat is, melyek segítségével a rendszer képes önállóan nyitni, zárni az ablakokat, ezáltal számos dolgot képes otthonunk önállóan megoldani, mint pl.:

  • automatikus szellőztetés
  • hőmérséklet szabályozás a kinti levegő alapján
  • nyitva felejtett ablak becsukása, ha bekapcsoljuk a klímát

Automatizált öntözőrendszer a tökéletes gyepért

Ha szép virágoskertet vagy egészséges dús gyepet szeretnénk a nyári melegben elengedhetetlen a rendszeres és megfelelő mennyiségű öntözés. Egy okosotthon rendszer segítségével automatizálhatjuk öntözőrendszerünket is, így nem csak pénzt, de időt is spórolhatunk, mivel az öntözőrendszer - igazodva a közelgő időjáráshoz - akkor és csakis akkor locsol, ha szükséges.

Az előre beállított időzítés alapján a rendszer mindennap megfelelő mennyiségű vízmennyiséget biztosít. Egy csapadékmennyiség mérő eszköz segítségével pedig szabályozhatjuk a víz mennyiségét is, így ha korábban nagy mennyiségű csapadék hullott, akkor ehhez igazodva az öntöző rendszer kevesebbet vagy egyáltalán nem öntöz. Talajnedvességmérő szenzorok telepítésével tovább finomhangolhatjuk rendszerünket.

Amennyiben hasonló megoldásokat szeretne otthonában is megvalósítani, keresse szakértőnket elérhetőségei valamelyikén.