Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Okos zárat otthonába? Mutatjuk hogyan!

Kovács Péter
2016. 09. 20. 22:12:50
Okos zárat otthonába? Mutatjuk hogyan!

Az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy megnövekedett az intelligens zárak utáni érdeklődés. Az okos otthon témában felmerülő kérdések körében gyakran előkerülnek az intelligens zárakkal kapcsolatos tévhitek, aggályok, illetve biztonsági kérdések. Melyik ajtóhoz milyen zárat válasszak? Tudom-e távolról vezérelni? Vagy mi történik, ha lemerül a telefonom?

Az intelligens zárak világában valóban nem egyszerű eligazodni, mivel egyrészt kevés olyan termék van az európai piacon, amely kellő megbízhatósággal és biztonsággal működik. Másrészt az ajtók, nyílászárók kialakítása nagyon változó, ezért nehéz kiválasztani a megfelelő megoldást. Például az új három ponton záródó ajtókra, amelynél a nyitáshoz/záráshoz szükséges a kilincs felemelése nehezen beépíthető az okos zár.


A Danalock intelligens zárhoz kapcsolódó applikáció megosztható családtagjaink számára is. 

Tippek intelligens zár választásához

A zárak többsége Bluetooth vagy Z-Wave vezeték nélküli kapcsolattal működnek. A Z-Wave alapú zárak működtetéséhez természetesen szükség van egy kompatiblis Z-Wave központi egységre, mely plusz költséget jelent, azonban a kizárólag Bluetooth alapú eszközök esetében nehézkes a távoli működtetés.

Korábban már írtunk bővebben az egyik legnépszerűbb intelligens zárról, amelyet ITT olvashat el.

Okos zár – az AirBnB tulajdonosok új kedvence

Az AirBnB terjedésével egy új problémára kínálnak megoldást az intelligens zárak. Az Airbnb egy online piactér, amin keresztül szálláshelyeket lehet kiadni és lefoglalni az interneten keresztül. Az oldal több mint 2 000 000 hirdetéssel rendelkezik a világ 191 országának 34 000 városában.

A szállásokat akár egy-egy napra is ki lehet venni, így a kiadónak jelentős többletenergiát jelent, hogy a szálláshely kulcsait az alkalmi bérlőnek minden alkalommal eljuttassa majd vissza.


Kényelmesebb és egyszerűbb megoldás mind a lakástulajdonosok, mind pedig a bérlők számára.

Az okos zárak erre a problémára kínálnak megoldást. A kevésbé optimális, de működő megoldás, amikor a tulajdonos távolról képes nyitni, zárni az ajtót. Mikor a vendég megérkezik, kinyitja neki távolról ajtót, majd a lakásban magukhoz vehetik a kulcsokat. Ilyenkor persze megvan az a kockázat, hogy a vendég elhagyja, esetleg eltulajdonítja a kulcsokat. A biztosabb megoldás az olyan intelligens zár beépítése, mely távolról nem csak vezérelhető, de egy biztonsági kód is beállítható az ott tartózkodás időtartamára. Ezeken a zárakon a legtöbb esetben elhelyeznek egy billentyűzetet, amelyen be lehet ütni a kódot és már nyílik is az ajtó. Ilyen esetekben a kód csak arra az időtartamra lesz érvényes, ameddig a vendég lefoglalta, kifizette a szállást.

Okosotthon szakértőnk erre a megoldásra az alábbi intelligens zár csomagot ajánlja:

Megjegyzés: a csomagban szereplő vezérlő tovább bővíthető számos Z-Wave modullal, így egy komplett okos otthon is építhető belőle.

Ha további kérdése merül fel vagy érdeklődni szeretne az intelligens zár megoldásokról, keressen minket bizalommal:

Telefon: +36 20 2828 002
Email: hello@smartkit.hu