Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Termékek Menü

Okos indításgátlóval az autótolvajok ellen

Kovács Péter
2016. 03. 30. 17:35:43
Okos indításgátlóval az autótolvajok ellen

 

Még mindig jelentős az autólopások száma Magyarországon. 2015-ben 5-6000 járművet tulajdonítottak el az autótolvajok, mivel a legtöbb esetben a gyári lopásgátló rendszer kijátszására hamar rájönnek. Gyakran javasolják valamilyen utólagos lopásgátló beépítését, azonban a probléma ezekkel a megoldásokkal a legtöbb esetben az, hogy meglehetősen drágák.

Okostelefonnal vezérelhető indításgátló

A tavalyi évben a svájci székhelyű iBlue megoldásképp kifejlesztette és piacra dobta az Immobilizer névre hallgató okostelefonos indításgátlóját, amely segítségével a korábbi lehetőségekhez képest nagyobb biztonságban és csekély összegért juthatunk XXI. századi lopásgátlóhoz. Az eszköz használata pofon egyszerű és csak egy okostelefonra van szükségünk hozzá, ami már szinte mindenki zsebében ott lapul.

 
Tudtad? A beszerelt eszköz vezérléséhez nincs szükség mobil adatforgalomra!

Láthatatlan védelem, nagyobb biztonság

A járművek védelmére kifejlesztett eszköz egyik legnagyobb előnye hogy beépítve, semmilyen jel nem utal annak jelenlétére. A tolvaj így nem tudja, mire készüljön. Az eszközt egyszerűen csak a jármű indítórendszerébe kell beszerelni. A beszerelés meglehetősen egyszerű, a mellékelt útmutató alapján egy szakképzett autóvillamossági szerelőnek körülbelül fél óra. A kis fekete eszköz könnyen elrejthető a motortérben, mivel a kábelek is egységesen fekete színűek.

Így működik az iBlue Immobilizer

Az iBlue Immobilizer a gyújtás ráadásakor kapcsolódik be, ez után 30 másodpercünk van, hogy okostelefonunkon, az iBlue applikációban megadjuk a 6 jegyű PIN kódot. A helyes PIN kód megadásával az eszköz aktiválja az indító rendszert és be tudjuk indítani a járművet. A jármű leállítását (azaz a gyújtás lekapcsolását) követően 30 másodperc múlva élesedik a rendszer. Ebben az időablakban viszont a kód ismételt megadása nélkül is újra indíthatjuk a járművet. Lefulladás vagy start/stop rendszer esetén szintén hasznos, mivel nem kell bajlódnunk a kód megadásával.

Az eszköz kompatibilis iPhone, Android és Windows Phone okostelefonokkal is. A kommunikációhoz Bluetooth 4.0 technológiát használ 128 bites titkosítással és csupán 30 másodpercig fedezhető fel az eszköz, így nagyon nehezen mérhető be vagy hallgatható le.

Az eszköz funkcióját tekintve úgy lett kifejlesztve, hogy nemcsak autók, hanem motorok, haszongépjárművek, sőt akár hajók indítórendszerébe is könnyen beszerelhető, így ideális választás lehet pl. céges gépjárművek védelmére.

Az Iblue Immobilizer működés közben

Ha biztonságban szeretné tudni járművét, keresse az iBlue Immobilizer okostelefonos indításgátlóját, webáruházunkban most kedvezményes áron!

További információért látogasson el a termék oldalára vagy kérdezze szakértőnket!

Like-olja vagy ossza meg ismerőseivel, ha tetszett!

blog comments powered by Disqus
fbq('track', 'ViewContent');