Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Néhány tipp, hogy az okos otthon rendszereknek köszönhetően, növeljük ingatlanunk értékét 

Egy amerikai cég által végzett felmérés szerint a potenciális tulajdonosok 81%-a, akik már rendelkeznek saját intelligens eszközökkel, nagyobb valószínűséggel vásárolnak olyan otthont, ahol már az intelligens megoldások ki vannak építve. Fontos tudni, hogy az amerikaiak 45%-a már rendelkezik intelligens otthoni eszközökkel vagy hamarosan tervezi azt kiépíteni. Ez az arány Magyarországon egyelőre még kevesebb, de a trendek ebbe az irányba mutatnak.

Ha azt tervezi, hogy otthonát hamarosan piacra dobja, valószínűleg jó ötlet, hogy mielőtt az ingatlanát elkezdené árulni, kicsit elmélyedjen az okos otthonok világában.
Ez nem azt jelenti, hogy óriási költségekbe kellene vernie magát. Segítségére vannak a vezeték nélküli (Z-wave) okos otthoni technológiái, melyek megfizethetőségének és egyszerű telepítésének köszönhetően meglévő otthonát egy csapásra intelligenssé alakítja át.

 

  1. Hogyan is kezdj hozzá? Van egy ötletünk! A FIBARO készített egy kezdő "csomagot". Ebben a "csomagban" benne van minden olyan eszköz, amikre mindenképp szükséged lehet.
  1. Intelligens égőkkel és az okos otthon rendszerrel olyan világítási jeleneteket hozhatunk létre, amely egyetlen gombnyomásra világítja meg az otthon fényeit. Ha nem tartózkodik otthon, a lámpák automatikus fel/le kapcsolásával tudja szimulálni, mintha csak otthon lenne. „Felokosíthatjuk” a már meglévő világítótesteinket is. Olyan mozgásérzékelőket építhetünk be, amelyek automatikusan elindítják a már előre beprogramozott jeleneteket. Képzelje csak el, mennyire lenyűgözheti potenciális vásárlóit, ha a fények a szobában varázsütésre felkapcsolódnak, amint belépünk az ajtón.
  1. Az intelligens zárak sokkal könnyebbé tehetik otthonuk védelmét, különösen, ha kívülről meg sem tudjuk különböztetni a normál záraktól. Akár az ingatlanügynöknek is adhatunk egyedi kódot, és nyomon követhetjük, mikor jön vagy megy, ha nem lennénk otthon. A biztonsághoz tartozik a vízvédelem is. A rendszerbe köthetünk vízelzáró szelepet is, amely egy lehetséges csőtörés esetén elzárja a vízvezetéket, megakadályozva ezzel egy potenciális katasztrófát.
  1. Adjon hozzá a rendszerhez egy személyes digitális hangvezérlő eszközt, mint például az Amazon Echo-t. Az Echo Dot kompatibilis a legtöbb Z-Wave okos otthon központtal. Legújabb felmérések szerint a hangvezérlés a legnépszerűbb dolog, melyet a legtöbb ember egy intelligens otthonban keres.

      A beruházás csekély, viszont a megtérülés potenciálisan magas lehet.

 

(Forrás: z-wave.com)