Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Kapunyitás okostelefonnal? Ezt az egész család imádni fogja...

2017. 04. 03. 15:25:35
Kapunyitás okostelefonnal? Ezt az egész család imádni fogja...

 

Az emberek többsége úgy gondolja, hogy egy okosotthon kiépítése hatalmas befektetést igényel. A Nold Open segítségével most bebizonyítjuk, hogy akár egy pár tízezer forintos eszközzel felokosíthatóak az otthonunk alapvető funkciói. Kezdjük mindezt a garázs- és elektromos kapuk vezérlésével...

Az elektromos garázs- és kapuvezérlés nem egy új találmány. Számos megoldás létezik, amely segítségével megkönnyíthetjük mindennapjainkat legyen szó családi ház, társasházi vagy irodai megoldásról. Létezik egyszerű távirányítós megoldás, de sokan használják az ún. "tárcsázós" verziót is, amikor egy sms elküldése vagy telefonszám felhívása után távolról nyithatjuk, zárhatjuk elektromos kapuinkat vagy garázsunkat. A technológia szerencsére ezeknél a megoldásoknál már sokkal előrébb haladottabb...

Garázskapu nyitás a legújabb Bluetooth technológiával

Képzelje el, hogy a garázskapu nyitásakor nem kell mást tennie, mint csatlakoztatnia egy apró eszközt a meglévő kapunyitó berendezéséhez, valamint letölteni egy ingyenes applikációt és máris távirányítóként használhatja okostelefonját.

A Bluetooth-os kapunyitó segítségével nem kell többé aggódnia, hogy hová tette a megfelelő távirányítót, vagy hogy lemerültek az elemei. A Bluetooth egy rövid hatósugarú, vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi a kábel nélküli kommunikációt digitális eszközök között. 1994-ben Ericsson találta fel ezt a technológiai megoldást, amelynek azóta több változata is megjelent, legutóbbi a Bluetooth Low Energy (BLE). A BLE (amit neveznek Bluetooth 4.0-nak vagy Bsmart-nak is) egy energiahatékony és felhasználóbarát verziója a Bluetoothnak, ami kimondottan az IoT (Internet of Things) eszközökre lett tervezve.

Egy eszközzel két kapu vezérlése?

A Nold Open kialakításának köszönhetően egy eszközzel akár két garázsajtót vagy kaput is vezérelhet, ami széleskörű alkalmazást tesz lehetővé pl "kiskapu" üzemmód beállítása.

Kompakt megoldás az egész családnak

A Nold Open lehetőséget biztosít, hogy eldöntsük kinek adunk hozzáférést akár időszakosan, akár korlátlanul. Végtelen számú virtuális kulcsot oszthatunk meg családtagjainkkal, barátainkkal akár távolról is. Az egyszerűen kezelhető applikáció letöltésével pedig könnyedén kezelhetik akár szállóvendégei is az eszközt. Természetesen előfordulhat, hogy a családban valaki nem rendelkezik okostelefonnal, de ez sem jelent problémát, hiszen a Nold Open eszköz párhuzamosan működtethető a meglévő távirányítónkkal is.

Hogyan működtethető egy Bluetooth-os kapunyitó a gyakorlatban?

A Nold Open egy kisfeszültségű nyomógomb és egy kapcsoló kombinációja, amit saját applikáció segítségével vezérelhetünk. Az eszköz beállításaiban két működési módot kiválasztanunk:

Impulzus üzemmód
Ez az alapértelmezett beállítás, ahol a Nold egy nyomógombként funkcionál. Ugyanúgy működik, mint a garázsban felszerelt fali kapcsoló. Ez az üzemmód alkalmas garázsajtó- és kapunyitó eszköz és számtalan egyéb berendezés vezérlésére. Az impulzus hossza 10mp-ig növelhető az applikáció beállításain belül, ezáltal alkalmas mágneses ajtók vezérlésére is (pl irodaházakban, lakóingatlanokban)

Nyit-zár üzemmód
Ezzel a beállítással a Nold úgy fog működni, mint egy villanykapcsoló. Kapcsolhat vele LED fényeket (be- és kikapcsolás), összekötheti a riasztójával vagy bekapcsolhatja akár az öntözőrendszert is telefonjával. Automata zárás funkciót is jelent ez az üzemmód, tehát ha lekapcsolódik telefonja az eszközről, az automatikusan ki fog kapcsolni. Ahogy látható, számtalan felhasználási mód lehetséges. Csupán arra kell ügyelni, hogy a Nold készüléke csakis kisfeszültségű eszközöket tud kapcsolni.

Kíváncsi, hogy az Ön kapujával kompatibilis-e a Nold Open? >>> http://compatibility.nold.io/hu/

 

Felkeltettük érdeklődését? A Nold Open bluetooth-os garázs és kapunyitót most AKCIÓS áron megvásárolhatja webáruházunkban INGYENES házhoz szállítással.