Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Termékek Menü

IFA 2016: Az LG is beszáll az okosotthon piacba

Dezső Máté
2016. 09. 07. 11:21:43
IFA 2016: Az LG is beszáll az okosotthon piacba


2016. szeptember 2-7 között, Berlinben került megrendezésre az IFA 2016, ami Európa egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai vására és kiállítása. A rendezvényen a legnagyobb gyártók és cégek mutatják be újdonságaikat, elkészült fejlesztéseiket, amely iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés. Az idei évben az egyik legnagyobb érdeklődést az okosotthonokhoz kapcsolódó termékek és megoldások jelenlették.

Jön az LG okosotthon rendszere

Régóta várt bejelentést tett az LG, amely az eseményen bemutatta komplett okosotthon rendszerét. A rendszer legfontosabb tulajdonsága, hogy más fejlesztők megoldásait is magába foglalja, ezáltal komplex és interaktív rendszert alkot. Mint a legtöbb okosotthon rendszer esetében, az LG-nél is meghatározó szerepet tölt be a központi vezérlő egység, amely a SmartThinQ névre hallgat. A vezérlő egységhez vezeték nélkül csatlakoztatható az összes okosotthon eszköz, amelyek között a SmartThinQ teremti meg a kapcsolatot és továbbítja az információkat.
 


Forrás: theslanted.com

Kompatibilitás, széles körű felhasználási lehetőségek

A csatlakoztatható eszközök köre rendkívül széles, így például lehetőségünk van a klíma, lámpák, mosógép, hűtő, biztonsági kamerák, riasztó, tv, hangrendszer, médialejátszó vagy épp mozgásérzékelők és természetesen okostelefonunk vagy tabletünk rendszerbe való csatlakoztatására. A fenti példák is jól jelzik, hogy akár egészen egyedi igényeinkhez is igazíthatjuk komplett okosotthon rendszerünket. Az LG a rendszer tervezésekor figyelmet fordított más eszközök, szoftverek kompatibilitására, így például az Amazon szoftvereivel is képes kommunikálni, így elegendő, hogy egy platformot alakítsunk ki. Az integráció számos lehetőséget rejt magában, így például mobileszközünkről vagy a tévéről bekapcsolhatjuk a mosógépet, fel és lekapcsolhatjuk a lámpákat, beltéri fényforrásokat, programozható a sütő, a mikró, vagy éppen ellenőrizhető az okos hűtő tartalma. Emellett a felhasználónak lehetősége nyílik, hogy interaktív módon szenzorok segítségével régebbi, vagy akár elektronikával egyáltalán nem is rendelkező eszközöket is vezéreljen. Ezek az érzékelők például feltehetőek az ajtóra, amik távolról jelzik és küldik az információt, ha valaki kinyitja otthonunkat úgy, hogy közben akár telefonunkon nézhetjük otthoni kameráink képét.
 


Forrás: prohardver.hu
 

A rendszer természetesen egy külön alkalmazással vezérelhető. Az LG egy könnyen és egyszerűen kezelhető kezelőfelületet ígér, amelyben megtalálható minden eszköz és minden olyan beállítás és funkció, amely megkönnyíti felhasználói számára a mindennapokat. Az LG smarthome rendszere sokak örömére a tervek szerint már jövőre elérhető lesz Európában.