Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Hol szükséges, és hol nem szükséges okos érzékelőket telepítened otthonodba

Hol szükséges, és hol nem szükséges okos érzékelőket telepítened otthonodba Az érzékelők mindig is kulcsfontosságú szerepet játszottak a családok otthoni biztonsági rendszerében. De mostanában egyre többen telepítik saját okos mozgásérzékelőiket, hogy kiegészítsék okos izzóikkal és más otthoni megfigyelő eszközeikkel.

Az érzékelők mindig is kulcsfontosságú szerepet játszottak a családok otthoni biztonsági rendszerében. De mostanában egyre többen telepítik saját okos mozgásérzékelőiket, hogy kiegészítsék okos izzóikkal és más otthoni megfigyelő eszközeikkel.

Nem is gondolnánk, de meglepően nehéz megtalálni a mozgásérzékelők számára a megfelelő helyet. A rosszul elhelyezett érzékelők nem fogják be a hatótávolságon kívüli mozgásokat, vagy éppen túl sokszor indítanak el téves riasztást és gyakran érzékelnek hirtelen hőmérsékletváltozást. Manapság már elérhetőek olyan mozgásérzékelők a piacon, melyeken állítható az érzékenység.

Az okos otthoni berendezések fő célja, hogy megkönnyítsék a mindennapi dolgodat. Kevesebbet keljen aggódnod a ház miatt és ne vezessenek újabb aggodalmakhoz. Ezért először válaszd ki az igényeidnek megfelelő érzékelőt, majd találd meg a számára legmegfelelőbb helyet a lakásban. Íme néhány tipp,a szenzor telepítéséhez.

 

Ide NE TELEPÍTSD a mozgásérzékelődet:

 

Aktív szellőzőnyílások, radiátorok vagy kandallók közelébe.

Számos érzékelő érzékeli a „hő” mozgását egy helyiségben, ezért nem célszerű mozgásérzékelődet a szellőzőkhöz közel vagy a hőforrások közvetlen légáramlatába helyezni, mert így hamis adatokat fog mérni.

 

Nagy ablakkal szemben:

Jó ötlet mozgásérzékelődet egy olyan falra helyezni, amely távol van a nagy ablakoktól, hogy értesítést kapj egy betolakodóról. Ha túl közel kerül a szenzor az ablakhoz, lehetnek téves riasztások, míg csak éppen egy felhő takarta ki a Napot vagy, ha a postás megállt az ablak előtt.

 

Szobanövények mögé:

Lehet, hogy úgy gondolod, hogy a nagy leveles növények tökéletesen elrejtik a mozgásérzékelőt, de valójában a lombozat csak akadályozza az érzékelő látását. Ha csak, nem a szoba hőmérsékletének kimutatására szeretnéd használni az érzékelődet, arra egy bevált módszer egy növény mögé rejteni az érzékelőnket, így nem fogják megzavarni a szobában lévő más hőforrások.

 

A folyosó végére:

Az érzékelők hatékonyabban rögzítik a párhuzamosan haladó mozgásokat, mint az egyenesen feléjük haladó mozgásokat. Tehát ahelyett, hogy a folyosó végére tennéd az érzékelőt, helyezd el egy falra, ahol az emberek jönni-menni fognak mellette.

 

Ide TELEPÍTSD a mozgásérzékelődet:

 

Szűk keresztmetszetekbe:

Van egy folyosó vagy szoba a házban, ahol mindenkinek át kell mennie, ha el szeretne jutni egy bizonyos helyiségbe a lakásban? Ha igen, érdemes ide tenned a mozgásérzékelődet, így érzékelni fog minden áthaladó mozgást.

 

Belépési pontok köré:

Magától értetődik, de el ne felejtsd telepíteni mozgásérzékelőket az otthoni bejáratok köré. Ez nem csak az első vagy a hátsó ajtót jelenti, hanem az első emeleti ablakokat vagy a garázst is - bárhová, ahol a betolakodó megpróbálhat betörni.

 

Fiókokba, szekrényekbe vagy széfekbe.

Ha értékes tárgyakat őrzöl a házban bizonyos fiókokban vagy szekrényekben, okos szenzorral tudod figyelni az esetleges tolvajokat, betolakodókat, vagy akár figyelhetsz a gyerekekre is, hogy ne nyúljanak hozzá. Az érzékelőt egy fiókban is elhelyezheted úgy, hogy ne legyen mindig szükségtelenül is elindítva, csak akkor veszi fel a mozgást, ha valaki belenéz a fiókba.

 

Magas falakra:

Különösen, ha a családban kisgyerekek vagy háziállatok is vannak, próbálj meg olyan helyet találni a mozgásérzékelő számára, ameddig a kíváncsi kis kezek nem érnek el. Húzz ki egy jó hosszú létrát, és szereld fel jó magasra az érzékelőt.

 

Ha kétségeid vannak az érzékelő elhelyezésével kapcsolatban keresd meg az érzékelő használati útmutatóját. Először bonyolultnak tűnhet megtalálni az érzékelő számára legmegfelelőbb helyet, de ne aggódj az érzékelők áthelyezhetőek. Érdemes megtapasztalni azt a kényelmet és biztonságot, amit az érzékelő nyújt, miután már telepítetted. Ha továbbra sem boldogulnál, keress fel minket, szívesen segítünk.

 

forrás: www.z-wave.com

Tartalomhoz tartozó címkék: blog okos otthon
blog comments powered by Disqus