Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Hogyan tartsd fent otthonodban a biztonságot, míg nyaralni vagy

Hogyan tartsd fent otthonodban a biztonságot, míg nyaralni vagy Egész évben keményen dolgozol, megérdemled, hogy elmenj az egyik kedvenc nyaralóhelyedre és feltöltődj. Bár már vége van a nyárnak, de ez ne riasszon el attól, hogy elutazz. Míg távol vagy az otthonodtól, nem kell aggódnod, hogy mi történhet, lakásodban, hiszen a Z-Wave megfelelő okos otthoni berendezéseivel teljesen biztonságban tudhatod, függetlenül attól, merre jársz a világban.

1. Használd az okos világítást, hogy becsapja a betörőket, úgy, mintha otthon lennél

Ismert, hogy a betörők kifigyelik a környéken lévő üres házakat. A sötét házak, amelyeken nem ég a világítás árulkodó számukra, hogy tulajdonos nincsen otthon, és, hogy házuk könnyű préda.

A Z-wave okos világításával becsaphatod a betolakodókat, akik azt fogják gondolni, hogy otthon vagy, még akkor is, ha éppen távol vagy a nyaralás miatt.

Használj okos izzót, például az Aeotec Z-wave LED Bulb-ot, amit be tudsz programozni arra, hogy egy nap bizonyos időpontban be- és kikapcsoljon. Az okos fények így azt fogják jelezni a betörőknek, hogy jobb lenne, ha távol tartanák magukat.

 

2. Ijeszd el okos szirénával a betörőket!

Ha az okos világítás nem lenne elég, hogy megakadályozza az esetleges betolakodókat, miközben vakáción vagy, akkor van még egy Z-wave termék, ami segít megvédeni otthonodat.

Egy okos sziréna, mint például a AEOTEC Siren Riasztó sziréna és fényjelző (Z-Wave) segíthet megszabadulni egy bátor betolakodótól, aki túl sokáig merészkedett. A hangos sziréna hangja és/vagy a villogó fény elijeszti őket. Így megvédheted otthonod. Próbáld meg párosítani a AEOTEC Siren Riasztó sziréna és fényjelző (Z-Wave) egy mozgásérzékelővel a Z-wave okos hálózatodban, így minden esetleges betörő, aki közeledni mer a házadhoz, megrémül és elmegy.

 

3. Engedd be barátaidat biztonságosan egy okos zárral

Biztos nem szeretnéd, hogy ameddig szabadságon vagy bárki betörhessen otthonodba, de szeretnéd, hogy egy bizonyos barátot vagy egy családtagod, biztonságosan be tudjon jutni a házba, hogy megetesse a kutyát és meglocsolja a növényeket.

A Z-wave okos zár lehetővé teszi, hogy biztonságos hozzáférést biztosíts, azoknak akiknek szüksége van rá. A Danalock V3 okos zárral felhasználói kódot  adhatsz a szomszédodnak vagy a kertészednek. Minden alkalommal értesítéseket kapsz a telefonodra, ha valaki ki vagy bemegy a házadba. Így pontosan tudni fogod ki és mikor van otthon.

 

4. Figyeld okos érzékelőkkel otthonod.

Ha éppen egy forró strandon napozol, nem az otthoni időjárás miatt fog fájni a fejed. De, miközben te pihensz lehet, hogy nem is gondolnád de, otthon hatalmas vihar volt és lakásodat elárasztotta a víz.

Helyezd a Fibaro Z-wave vízérzékelő-t a falra vagy a padlóra otthonod olyan részébe, amelyek hajlamosak beázásra, mint például az alagsor. Ha az okos érzékelő bármelyen vizet észlel, azonnal riasztást küld a telefonodra. Persze, nem jó ilyen híreket kapni a nyaraláson, de legalább az okos vízérzékelők segítenek megkezdeni otthonod védelmét. Ne hagyd, hogy az otthoni aggodalmak rontsák el nyaralásodat.

 

Forrás: www.zwave.com 

blog comments powered by Disqus