Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Három okos otthoni trend, amiről mindenféleképpen tudnod kell

Az okos otthoni technológia kezd egyre jobban elterjedni. A statisztikus adatok szerint, a globális okos otthoni piac 2022-re várhatóan elérheti az 53billió dollár értékét is. Ha csatlakoztál már az okos otthoni lánchoz, ha nem, biztos lehetsz az okos otthoni eszközök számának növekedésében, úgy hogy ne habozz! Itt van három okos otthoni trend, amikről mindenfélekeppen tudnod kell.

1. Hangvezérlés

A hangvezérlés elsőként szórakozás céljából került a háztulajdonosok körébe, az emberek szeretik hallgatni a kedvenc lejátszási listájukat, illetve a legfrissebb időjárás jelentést. De most, egyre többen használják a kedvenc okos hangszórójukat (mint például az Amazon Echo-t vagy az Google Assistant-ot) az okos otthoni hálózatuk többi részével. Valójában, a Park Associates ebben a hónapban jelentette be, hogy amerikában minden negyedik háztartás rendelkezik okos hangszóróval és okos asszisztenssel.

 

Ha csatlakoztatod a kedvenc okos hangszóródat a Z-Wave okos otthoni hálózat többi eszközéhez (például az okos világításhoz, az okos zárakhoz, az okos termosztátokhoz vagy bármi máshoz) és hang segítségével vezérelheted őket. A hangutasításokkal való vezérlés új szintre emeli otthonodban a kényelem és a biztonság fogalmát - és egyre több lakástulajdonos fog csatlakozni.

Szeretnéd megtudni hogyan kell egy okos hangszórót hozzáadni a Z-Wave okos otthoni hálózatodhoz? Kezd az útmutatónkkal.

 

2. Okos otthoni technológia az idősebbek számára

Mivel az okos otthonok népszerűsége továbbra is növekszik, nem csak az ezredfordulósok (Y generáció) csatlakoznak hozzá. Valójában az okos otthoni eszközök gyorsan terjednek a már öregedő X generáció között is. A HomeAdvisor’s Aging in Place Report szerint: ,, 2035-re minden ötödik ember 65 év felett lesz. És a túlnyomó többség - 90 százalék... azt tervezi, hogy otthonukban maradnak életük végéig.’’

Az okos otthoni technológia kulcsfontosságú szerepet fog betölteni az Y generáció életében, hiszen szemmel tartja otthonukat, segít biztonságban élniük és segít távol tartani a betolakodókat is. Például az okos zárak automatikusan lezáródnak a nap végén kompenzálva a feledékenységet, az okos világítás a mozgásérzékelőkkel összekapcsolódva működik, így nem pazarolunk áramot sem, az okos kamerák nagyobb biztonságot nyújtanak, így az idős lakástulajdonosok mindig biztonságban érezhetik magukat otthonukban.

Az okos otthoni technológia segítség lehet az idősebbek szerettei számára is, könnyen szemmel tudják őket tartani akkor is, ha éppen otthon vannak. Az okos füstérzékelő vészhelyzet esetén push értesítést küld a családtagoknak, így azonnal tudnak intézkedni.

 

3. Okos otthoni biztonság

Talán a legfontosabb egy átlagos lakástulajdonos számára az okos otthoni biztonsági eszközök számának növelése. Még soha nem volt olyan otthoni biztonsági rendszer, amely ilyen megfizethető áron lett volna elérhető, hiszen az okos otthoni technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megbízhatóan védjék meg otthonukat, anélkül, hogy egy komplex, szakszerűen telepített rendszer költségét és nehézségeit kellene állniuk.

Ehelyett a lakástulajdonosok önállóan felszerelhetik otthonukat okos zárakkal, okos kamerákkal és okos érzékelőkkel. Ezek az eszközök a Z-Wave esetében megadják tulajdonosnak azt a jogot, hogy ellenőrizheti otthoni zárását és biztonságát, ellenőrizhetik, hogy mi történik otthon még akkor is, ha nincsenek otthon és esetleges váratlan helyzet esetén azonnal értesítéseket kapnak az okos telefonjukra.

Ha megszeretnéd tudni, hogyan hozhatsz létre saját Z-Wave technológiájú okos biztonsági rendszert, keress minket az alábbi elérhetőségeken.

Az okos otthoni technológia tovább bővül a háztartásokban, javítva a tulajdonosok kényelmét, biztonságát és segítséget nyújtva a mindennapi rutinukban.

Legyél te is része az egyre növekvő tendenciának.

 

forrás: www.z-wave.com

Tartalomhoz tartozó címkék: blog okoseszköz smarthome
blog comments powered by Disqus