Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Termékek Menü

Fűtéskorszerűsítés pályázati forrásból

Fűtéskorszerűsítés pályázati forrásból


Megjelent a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati felhívása, amely lakóépületek illetve társasházi lakások fűtéskorszerűsítését támogatja. Az Otthon Melege Program 2017 keretében magánszemélyek pályázhatnak lakóépületek és társasházi lakások fűtési rendszerei felújításának támogatására. A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40%-a, de maximum 700.000 Ft.

Kik pályázhatnak az Otthon Melege Program 2017-re?

Jelen pályázati kiírásra kizárólag magyar adóazonosító jellel rendelkező, cselekvőképes, nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot. A beruházással érintett ingatlanban a pályázónak tulajdonjoggal kell rendelkeznie Kiskorú vagy cselekvőképtelen természetes személy nevében törvényes képviselője/gyámja vagy a cselekvőképtelen természetes személy nevében kirendelt gondnoka nyújthat be pályázatot

Az elnyerhető támogatás mértéke

A vissza nem térítendő támogatás mértéke miniszteri döntéssel kerül meghatározásra, mely alapján a megítélt összeg a kifizethető támogatás felső határát képezi. A támogatás formája vissza nem térítendő, az elszámolás elfogadását követő, azaz utólagos finanszírozású támogatás, amely pályázatonként egy épületre/társasházi lakásra igényelhető. A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40%-a, de maximum 700.000,- Ft, azaz hétszázezer forint.

FIGYELEM! Az elszámolható költségek nem haladhatják meg a fejlesztéssel elérhető energia-megtakarításra vetített 350,- Ft/kWh/év fajlagos költséget. Amennyiben a költségek meghaladják a fajlagos költségszintet, akkor a támogatás a fajlagos költséghatár alapján meghatározott elszámolható költség alapján kerül meghatározásra.

Mire lehet pályázni?

Jelen pályázati kiírással a kimutatható energia-megtakarítást és CO2 kibocsátás csökkenést eredményező fűtési rendszerek korszerűsítése, felújítására irányuló beruházások támogathatóak.

Önállóan támogatható tevékenységek:

  • hőtermelő berendezés(ek) cseréje új kondenzációs gázkazánra;
  • hőtermelő berendezés(ek) cseréje új gázkonvektor(ok)ra;

Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek:

  • meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának korszerűsítése szükség szerinti kialakítása;
  • járulékos munkálatok (kéményátépítés/kialakítás, fűtési- és használati melegvíz ellátó rendszer átalakítás, vezérlés kialakítása);
  • energetikai tanúsítás/számítás, tervezési, engedélyeztetési és egyéb, átvétellel kapcsolatos szakhatósági költségek, a tulajdoni lap költsége.

Pályázat benyújtása

Pályázni 2017. június 6. 8:00-tól a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet.

Kapcsolódó dokumentumok:

Pályázati felhívás
Pályázati útmutató

Fűtéskorszerűsítés a SmartKit-tel

Webáruházunk intelligens fűtésautomatizálási megoldásokat kínál ügyfeleink számára. Az intelligens otthonok sarkallatos pontja a fűtésszabályozás, az automatikus fűtésvezérlés, amellyel jelentős energiamegtakarítást, valamint szemmel láthatóan alacsonyabb fűtésszámlát érhetünk el.

fbq('track', 'ViewContent');