Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

FIBARO Wall Plug: Faragj villanyszámládból okoskonnektorral!

Dezső Máté
2016. 08. 04. 18:18:00
FIBARO Wall Plug: Faragj villanyszámládból okoskonnektorral!

 

Bedugva felejtett hajszárító, éjjel is áram alatt hagyott telefontöltő vagy átlagon felül fogyasztó elektromos berendezések. Ugye Neked is ismerősek az ilyen szituációk? Az előzőekben felsoroltak apróságoknak tűnhetnek azonban éves szinten ez akár több 10.000 Ft (!) pluszköltséget is jelenthet egy család villanyszámláján.

Okoskonnektorral az energiahatékony hétköznapokért

Hogyan válhatunk igazán tudatos energiafogyasztókká és hogyan követhetjük nyomon összes elektromos eszközünk teljesítményét akár egy gombnyomással? Ebben segít a FIBARO WallPlug, vagyis az okoskonnektor (de találkozhatunk vele intelligens dugalj néven is). Egy ilyen eszköz legnagyobb előnye, hogy…, de nézzük is hogyan működik és mivel tud többet, mint egy hagyományos áramtalanítható elosztó.

Valós idejű fogyasztásmérés

A hagyományos funkcióján túl egy okos dugalj rendelkezik táp és energia mérési funkcióval. (Nem mellesleg egy okosotthon alapfunkciója is :) ) A konnektoron ezt egy változó színű világító LED gyűrű jelzi, amely az aktuális elektromos terhelést, aktuális fogyasztást mutatja. Az otthoni elektromos eszközeink fogyasztásának állapotát online felületen ellenőrizhetjük egy okostelefonnal, tablettel vagy akár laptoppal, így a felesleges fogyasztóinkat időben lekapcsolhatjuk akár anélkül, hogy otthon tartózkodnánk.

Éjjeli lámpa funkció

Éjszaka a legtöbb esetben nincs szükségünk a lámpák vakító fényére. Ebben lehet segítségünkre az okoskonnektor éjjeli lámpa funkciója, amely esetében a színes LED gyűrű fehér-világoskék fénnyel világít, így amellett, hogy éjszaka elegendő fényt bocsájt ki magából, hogy lámpáinkat nélkülözzük, még akár gyermekünk nyugodt alvásához is hozzájárulhat.

Installálás pillanatok alatt

A FIBARO okoskonnektorját pár perc alatt installálhatjuk, amelyhez segítséget nyújt ez a rövid beüzemelési videó:

Fontos! A FIBARO okoskonnektor beüzemeléséhez és működtetéséhez szükséges a rendszert irányítása alatt tartó valamely Z-Wave eszközöket vezérlő központi egység megléte.

blog comments powered by Disqus