Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Fibaro Swipe - Távvezérlés érintés nélkül

2016. 02. 26. 14:48:33
Fibaro Swipe - Távvezérlés érintés nélkül

 

A Fibaro nemrég mutatta be termékcsaládjának legújabb tagját, a vezeték nélküli gesztus kontroll padot, ami a FIBARO Swipe névre hallgat. Ezzel a vezérlőfelülettel lehetőség nyílik az intelligens otthon eszközök érintés nélküli, egyszerű kézmozdulatokkal történő irányítására.

A FIBARO Swipe egy 5x7”-os, vezeték nélküli kontroll pad, ami négy AA elemmel vagy micro USB csatlakozón keresztül állandó táplálással működik. Az okoseszköz felismeri az legalapvetőbb gesztusokat, így pl.: a fel, le, jobbra, balra, körzés jobbra és körzés balra mozdulatokat.  A készülék csatlakoztatható bármilyen Z-Wave-et használó intelligens otthon vezérlőhöz, vagy más csatlakozni képes eszközhöz, mint pl. audio rendszerek.

Mozdulatainkkal különböző forgatókönyveket aktiválhatunk, mint pl. otthoni fényforrásaink le és felkapcsolása, zene bekapcsolása a szobánkban. Mindezt tehetjük olyan alkalmakkor amikor csak szükséges (pl.: ha nem szeretnénk piszkos kézzel hozzáérni eszközeinkhez), ezáltal lehetővé válik, hogy érintés nélkül vezéreljük otthonunkat.

A Swipe fejlesztésének alapötletét a kórházakban előforduló fertőzések megakadályozása adta, ugyanis olyan megoldást kerestek, amely segítségével érintés nélkül tudnak például villanyt lekapcsolni. A FIBARO mérnökei ezt fejlesztették tovább és létrehoztak egy olyan terméket, ami lehetővé teszi az érintés nélküli távvezérlést az intelligens otthonokban is.

A készülék várható magyarországi megjelenése: 2016. közepe


Nézze meg a terméket működés közben!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír blog
blog comments powered by Disqus