Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

FIBARO okosotthon rendszer

FIBARO okosotthon rendszer

Ismerje meg Európa legnépszerűbb vezeték nélküli okosotthon rendszerét! A FIBARO a jelenleg kapható legmodernebb vezeték nélküli intelligens otthon rendszer, amely innovatív megoldást kínál Önnek újabb vezetékhálózatok kiépítése nélkül. A miniatürizált méretű működtető elemek a meglévő kapcsolóiba, dugaljaiba vagy akár magába az eszközeibe is beépíthetőek. A FIBARO okos otthon rendszere lehetővé teszi, hogy az otthonában található elektromos eszközeit külön vezetékek alkalmazása nélkül távvezérelje.

 

Üdvözöljük új otthonában!
FIBARO okosotthon rendszer az Ön szolgálatában!

A FIBARO rendszer egyike a legfejlettebb intelligens otthon megoldásoknak. A FIBARO eszközök által alkalmazott Z-Wave technológia segítségével anélkül ellenőrizhetjük és irányíthatjuk otthonunk elektromos eszközeit, hogy az épület infrastruktúráját megbolygatnánk. A miniatürizált eszközöknek köszönhetően a FIBARO rendszer bontási munkálatok nélkül telepíthető akár egy meglévő otthonba is. A mikro modulok - melyek a meglévő kapcsolók alá, illetve falba süllyesztett kötődobozokba telepíthetőek - a piacon kapható legtöbb elektromos eszközzel kompatibilisek. A részegységek tervezésekor figyelembe vették, hogy azok minden helyen és helyzetben felszerelhetőek legyenek. A központi vezérlő egység a Z-Wave szabványnak megfelelően, vezeték nélkül kommunikál a rendszer többi elemével.

A FIBARO okoseszközei megkönnyítik a mindennapokat.

FELHASZNÁLÓBARÁT KEZELŐFELÜLET

Segítségével PC-n, tableten vagy okostelefonján is vezérelheti okosotthonát. Szokásaihoz igazíthatja a beállításokat, hiszen ez mindenkinél különböző! A rendszer központi vezérlőegységeinek - Home Center 2 és a Home Center Lite - letisztult, felhasználóbarát grafikus felülete lehetővé teszi, hogy programozza, kontrollálja és vezérelje automatizált otthonát vagy irodáját. A világ bármely pontjáról ellenőrizheti a rendszer aktuális állapotát, akár mobiltelefonon, tableten vagy asztali számítógépen. Természetesen az alkalmazások kompatibilisek az iOS és az Android operációs rendszerekkel is.

      

ISMERJE MEG A FIBARO TERMÉKCSALÁD TAGJAIT!

Érzékelők, relé és vezérlő modulok, riasztó, fényerősség- és fűtésszabályozó, okoskonnektor segítségével
felügyelhetjük és irányíthatjuk otthonunkat, akkor is, ha távol vagyunk.

 


 

FIBARO központi vezérlő egységek

A vezérlő egységek a FIBARO rendszer központi agyaként funkcionálnak. A szenzoroktól érkező információk itt kerülnek feldolgozásra, majd parancsként futnak ki a vezérlőmodulok felé. A vezérlő egységen történik a teljes FIBARO rendszer programozása, itt tudjuk szabályozni, beállítani az egyedi igényeinket, elvárásainkat. Sőt, képes tájékoztatást is küldeni a felhasználó felé (telefonra üzenet küld), ha a rendszer állapotában változás áll be.

FIBARO Home Center 2
Z-Wave központi egységA Home Center 2 gyors, hatékony és nagy teljesítményű vezérlő, melyre 230 db különböző vezeték nélküli eszköz csatlakoztatható. Ezen felül IP kapcsolattal is rendelkezik, melynek köszönhetően a belső hálózaton lévő egyéb IP-s rendszerek szintén illeszthetőek. A FIBARO vezérlőegység automatikusan tárolja az adatokat egy USB stick-en, ami a készülék házában található, kezeli a felhasználói jogosultságokat, támogatja a VoIP funkciókat és a videó kaputelefonokat. A HC2 választékos
abb működését LUA programnyelven írt egyedi ötletekkel tudjuk fokozni. 

FIBARO Home Center Lite
Z-Wave központi egység

A Home Center Lite egy új, hihetetlenül kompakt központi egység, ami a LUA-ban történő programozási lehetőség kivételével ugyanazokat a megoldásokat alkalmazza, mint a Home Center 2. A felhasználóknak valamivel kevesebb megoldást kínál – 130 db végpont -, emiatt az ára is kedvezőbb, mint nagytestvérének. A HC Lite azonban egy új helyreállító rendszert kapott, ugyanis a biztonsági másolatokat felhőrendszerben tárolja.

FIBARO Wall Plug
okoskonnektor

A FIBARO Wall Plug egy univerzális, automatizálható és távolról is vezérelhető kimeneti adapter. Bármely elektromos készülékhez csatlakoztatható, amely legfeljebb 2500W teljesítményre képes. Sokszínűségét jelzi, hogy rendelkezik fogyasztás mérési funkcióval is. Egy, a színét változtatni képes LED gyűrű az aktuális elektromos terhelés függvényében mutatja a pillanatnyi fogyasztást. Rendkívül kis mérete és esztétikus megjelenése egyedivé teszi a piacon kapható, hasonló elven működő eszközök között.
Főbb jellemzői:

  • Vezeték nélküli Z-Wave Be/Ki vezérlés bármely elektromos eszköz esetében
  • Színes LED gyűrű tájékoztatja az eszköz aktuális fogyasztásáról
  • Energiafogyasztás monitorozása és analizálása
  • Beépített Z-Wave hatótávolság tesztelő
  • Túlterhelés riasztás
  • Nyomógomb segítségével egyszerű párosítás

FIBARO Motion Sensor
univerzális érzékelő

A Fibaro Motion Sensor egy igazi univerzális érzékelő, amely a mozgáson kívül fényt, hőmérsékletet, valamint rezgést érzékel. A rezgésérzékelő funkciójának köszönhetően szabotázst vagy földrengést is képes észlelni. A vezeték nélküli eszköz bármely felületre egyszerűen és gyorsan rögzíthető. Az érzékelő „szeme” különböző színekkel jelzi az aktuális állapotát. Kialakítását és érzékenységét tekintve leginkább egy macska szeméhez lehetne hasonlítani. 2015-ben CES innovációs díjat, 2016-ban pedig IF Design Awards díjat nyert.
FIBARO Roller Shutter
redőnyvezérlő modul

A FIBARO Roller Shutter természetesen nem csak redőnyök, hanem minden olyan váltóáramú motoros eszköz vezérlésére alkalmas, mely végállásokkal rendelkezik, mint például: napellenzők, reluxák, kert- és garázskapuk, elektromos függönyök, stb. A modul lehetővé teszi a redőnyök vagy a reluxa lamellák precíz pozícionálását és rendelkezik teljesítmény (energiafogyasztás) mérési funkcióval is.
 

FIBARO Dimmer 2
fényerőszabályzó modul

A FIBARO Dimmer 2 egy olyan speciális fényerőszabályzó modul, amellyel távolról kapcsolhatjuk és szabályozhatjuk a rákötött fényforrásokat. A modulhoz hagyományos LED-es és kompakt fényforrás egyaránt csatlakoztatható, továbbá teljesítménymérési (energiafogyasztás) funkcióval is rendelkezik, így energiaköltségeinket könnyebben optimalizálhatjuk. Az alternatív kapcsolások vezérlésére úgyszintén ezt a modult használjuk.
 

FIBARO Relay Switch
relé modul

A FIBARO relé modul apró méretének köszönhetően fali kapcsolók dobozába is szerelhető, vagy bárhol alkalmazható, ahol egy legfeljebb 2500W teljesítményű elektromos eszköz vezérlése szükséges. Pl.: világítási körök, kazán, szivattyú, motoros szelep, öntözőrendszer, elektromos kapu, stb. 

FIBARO Double Relay Switch
dupla relé modul

Mivel a dupla relé modul mérete megegyezik a sima relé moduléval, így telepíthetősége hasonlóan egyszerű. Bárhol alkalmazható, ahol két független, egyenként legfeljebb 1500W teljesítményű elektromos eszköz vezérlése szükséges. Pl.: világítási körök, kazán, szivattyú, motoros szelep, öntözőrendszer, elektromos kapu, stb.
 

FIBARO RGBW Controller 
színes LED vezérlő

Ennek a speciális RGBW vezérlőnek köszönhetően a rendelkezésre álló 3 millió színből a hangulatunknak, igényeinknek megfelelő, különleges fényhatásokat, világítási képeket varázsolhatunk otthonunkba. Az RGBW Controller egy olyan univerzális vezérlő modul, amellyel 12/24 VDC tápellátású LED, RGB, RGBW szalagokat, halogén lámpákat szabályozhatunk. Ezen túlmenően az eszköz képes legfeljebb 4 darab analóg érzékelő jelének fogadására és feldolgozására is, ami 0-10V közötti tartományban működik, így segítségével könnyen integrálhatunk harmadik fél által gyártott eszközöket a FIBARO rendszerbe, mint például CO-, CO2-, páratartalom-, szél-, és levegő érzékelő.
 

FIBARO Universal Binary Sensor
univerzális bemeneti modul

A speciális FIBARO modul segítségével bármely vezetékes érzékelő integrálható a FIBARO rendszerbe a szenzor bináris bemenetén keresztül. Egy modulra legfeljebb 2 db kontaktusos érzékelő és 4 db hőmérséklet érzékelő köthető. Apró méretének köszönhetően beszerelhető akár egy érzékelő vagy egy másik eszköz házába. A különböző riasztó rendszerek integrálását szintén ezzel a modullal oldjuk meg.

 

FIBARO Door & Window Sensor
nyitásérzékelő

A FIBARO Door/Window sensor egy vezeték nélküli, elemes nyitásérzékelő. A nyílászáró állapotának megváltozása esetén a szenzor jelzést küld a központi vezérlő egységnek. Az érzékelő ajtók, garázskapuk és ablakok állapotának figyelésére hivatott, illetve épületen belüli, kiemelten fontos helyiségek védelmére. Diszkrét megjelenésének és széles színválasztékának köszönhetően bármilyen otthonba, irodába könnyedén beleillik. Továbbá az eszközhöz csatlakoztatható 1 darab hőmérséklet érzékelő szenzor is. 

FIBARO Flood Sensor
vízérzékelő

A FIBARO Flood Sensor egy univerzális víz- és hőmérsékletérzékelő. A szenzor beépített LED jelzővel és hangriasztási funkcióval rendelkezik. Ha a megfigyelt területen vizet érzékel, azonnal értesítést küld, így elkerülhetjük a további károkat. A Flood Sensort padlóra vagy falra is helyezhetjük, sőt nagyobb víz esetén nem süllyed el, hanem a víz felszínén úszik és folyamatosan riaszt. A beépített hőmérsékletérzékelő segítségével jelzi a tűz- és fagyásveszélyt. Esztétikus kivitelének köszönhetően 2014-ben IF Design Awards díjat nyert. 

FIBARO Smoke Sensor
füstérzékelő

A FIBARO Smoke Sensor egy univerzális, optikai füstérzékelő, mely falra és mennyezetre is felszerelhető. Ez a kisméretű eszköz nemcsak a füstöt tudja érzékelni és jelezni, hanem a beépített hőmérsékletérzékelője segítségével a magas hőfokot és hősebességet is, így a tüzet a kialakulási szakaszban jelzi. A riasztás hangjelzéssel, a LED dióda villogásával és a Z-Wave hálózat elemeihez vezérlő parancsok küldésével történik. A benne lévő relé által jelzést tud küldeni bármely behatolásjelző rendszer felé. 

FIBARO Button
okos távvezérlő gomb

A Fibaro Button egy kompakt, elemes, távvezérlő okos nyomógomb. Az eszköz segítségével lehetőségünk nyílik az okosotthon központi egységhez párosított eszközeink vezérlésére, vagy előre leprogramozott folyamatokat aktiválására. A FIBARO Button nyomógomb 1–5 kattintást képes megkülönböztetni. A „Pánik Gomb” funkcióval a megnyomás riasztási értesítést küld az okosotthon központi egysége felé. Apró méretének, elegáns kivitelezésének és a vezeték nélküli kommunikációjának köszönhetően a Fibaro Button könnyen felszerelhető bármilyen felületre, bármilyen pozícióban a lakás bármely területén. Otthonának stílusához igazodva 8 különböző színben elérhető.FIBARO Swipe
gesztus kontroll pad

A FIBARO Swipe egy forradalmian új, kézmozdulatok által vezérelt kontroll pad, amely a Z-Wave hálózaton lévő eszközök vezérlésére szolgál. Húzza a kezét fel, le, jobbra vagy balra a kontroll pad előtt, végezzen körkörös mozdulatokat, vagy használjon különböző mozdulatsorokat, hogy intelligens otthonát intuitív módon irányítsa.
Főbb jellemzői:

  • Z-Wave intelligens otthon eszközök vezérlése
  • Érintés nélkül, így elkerülheti, hogy nedves vagy piszkos kézzel hozzáérjen eszközeihez pl. a fürdőszobában vagy a konyhában
  • Elhelyezés az asztalon, falon vagy asztallap alatt
  • Tápellátás opcionálisan micro USB-vel vagy elemekkel
Amennyiben további kérdése van a FIBARO termékekkel kapcsolatosan, keressen bennünket elérhetőségeink valamelyikén:
Email: 
hello@smartkit.hu
Tel. szám: +36 20 2828 002