Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Érkeznek az Apple HomeKittel kompatibilis FIBARO eszközök

Érkeznek az Apple HomeKittel kompatibilis FIBARO eszközök


Korábban már írtunk arról, hogy a webáruházunkban kapható Nold Open bekerülhet az Apple kompatibilis eszközök közé vagy ahogy a legtöbb helyen olvashatjuk "Works with HomeKit". A következő gyártó, aki az Apple okosotthon rendszerek felé is nyit, a FIBARO. A lengyel FIBARO termékcsalád Európában az egyik legelterjedtebb vezeték nélküli okos otthon rendszer, amelynek néhány terméke már megkapta a HomeKit támogatást.

Apple HomeKit kompatibilis Fibaro eszközök

Első körben a Fibaro három szenzora bővült Apple támogatással, amelyek a Fibaro Flood Sensor víz- és hőérzékelő, a Fibaro Motion Sensor mozgás-, hő- és fényérzékelő és a Fibaro Door/Window Sensor ajtó/ablak nyitásérzékelő.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy a Fibaro alkalmazásában hozzáadhatjuk eszközeinket, amelyek láthatóak és vezérelhetőek lesznek az Apple Home alkalmazásában is. Ennek köszönhetően a HomeKit felhasználók is elgondolkodhatnak, hogy Fibaro központi vezérlővel irányítsák otthonautomatikájukat.

Erre ügyeljünk a Fibaro és Apple HomeKit párosításakor

A Fibaro fórumán többek között az is olvasható, hogy a Home Center vezérlőközpont pusztán szoftverfrissítésekkel nem tehető HomeKit kompatibilissé. Biztonsági okokból ugyanis az Apple megköveteli, hogy minden vele együttműködő okosotthon eszköz egy beépített, hitelesítő chippel rendelkezzen. Ennek az előírásnak köszönhetően vélhetően a Fibaro házatáján sorra fognak érkezni a jövőben az ilyen chipet tartalmazó Fibaro modulok. Minden jelenlegi modul, így a Home Center is csak egy külső szoftver, a Homebridge segítségével vezérelhető Apple iOS 10-zel és Apple Home-mal.

Termékvideók az Apple HomeKit-tel működő Fibaro eszközökről

 

 

 

 

 

 

Webáruházunkban egyelőre még a Z-Wave Plus protokollal ellátott Fibaro eszközöket találjátok, de bízunk benne, hogy hamarosan nálunk is megjelennek a HomeKit támogatott eszközök.