Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Egyedülálló okos otthoni jellemzők: Miben tudnak segíteni az okos otthon eszközök az életünkben?

Egyedülálló okos otthoni jellemzők: Miben tudnak segíteni az okos otthon eszközök az életünkben? Amikor először meghallottad az ,,okos otthon,, kifejezést, biztos elgondolkoztál, hogy valójában mit is jelent az "okos" kifejezés. Itt az ideje, hogy megnézzük közelebbről az okos termékeket és, hogy felfedjük, hogy valójában mit is tudnak nekünk nyújtani. Nézd meg a Z-wave egyedi okos otthoni berendezések jellemzőit

1. Irányítsd otthonod energiafelhasználását

Az energiatakarékosság nagyon fontossá vált a legtöbb háztartás számára. Hogyan lehetsz biztos benne, hogy energiát spórolsz meg a környezeted érdekében (és a pénztárcád érdekében), anélkül, hogy feláldoznád az összes technológiát, amit szeretsz?

 

Okos termosztát

Egy okos termosztát, mint a Danfoss Living Connect Z RS 160 szobatermosztát vagy Fibaro Heat Controller radiátor, segít az otthoni energiafelhasználás kezelését kézben tartani a világ bármelyik pontjáról, okos telefonodon keresztül.

Hogyan működik? Tegyük fel, hogy nyitva hagytad az ablakot, amikor reggel munkába indultál. Az okos ablakérzékelővel dolgozó Z-wave technológiával működő okos termosztát automatikusan kikapcsol, amikor érzékeli, hogy az egyik ablak nyitva van, hogy ne menjen a klíma vagy a fűtés fölöslegesen. Hasonlóképpen a Z-wave termosztátok a mozgásérzékelőkkel is együtt tudnak dolgozni, így ha az érzékelő sokáig nem érzékel mozgást a termosztát magától kikapcsol.

Az okos termosztáttal nem kell aggódnod, hogy energiát vagy pénzt pazarolnál, mert ezek az okos berendezések kézben tartják a fűtés vagy a klíma állapotát, ha senki nincsen otthon.

Ha elfelejtenéd beállítani a termosztátot, mielőtt reggel dolgozni indulnál vagy, mielőtt egy hétig nyaralni mész, akkor sincsen semmi baj, hiszen az okos telefonon vagy tableten keresztül mindig ellenőrizheted a Z-wave termosztát állapotát és, ha szükséges akármikor átállíthatod, az energia megtakarítás érdekében.

 

Okos világítás

Az okos termosztátokhoz hasonlóan, az okos világítás is segíthet az energiatakarékosságban.

Állítsd be, hogy egy bizonyos időben mindig kikapcsolódjanak a fények, hogy soha ne pazarolja az energiát (vagy a pénzedet!), arra, hogy egy üres szobát világítson meg. Minden reggel fél 9-kor indulsz el otthonról dolgozni? Programozd be, az okos lámpáidat, például a Zipato Bulb 2-t vagy az Aeotec Z-wave LED Bulb-ot, úgy, hogy kikapcsoljanak reggel, amikor elmész dolgozni.

A Z-wave okos világítási termékei táv vezérelhetőek is, így akkor is tudod kezelni otthonod energiafelhasználását, amikor nem vagy otthon. Aggódsz, hogy a gyerekek megint égve hagyják a lámpákat? Csak jelentkezz be okos telefonodról és ellenőrizd a fényerő állapotát, és ha szükséges kapcsold ki a világítást.

 

2. Tartsd biztonságban otthonod

Otthonod és családod védelme a legfontosabb. A megfelelő Z-wave okos otthoni terméknél, semmivel sem egyszerűbb otthonod biztonságának elérése.

 

Okos érzékelők

Az okos érzékelő észleli, ha bármi szokatlan történne otthonodban és azonnal értesítéseket küld közvetlenül a telefonodra, így rögtön tudsz intézkedni, (szükség esetén tájékoztatni a hatóságokat vagy riasztást kezdeményezni otthonodban). Az értesítések segítségével sosem kell aggódnod, hogy mi történik otthonodban, amíg távol vagy.

 

A Z-wave okos érzékelők többféle formában léteznek:

Mozgás / jelenlét érzékelők: Mozgás / jelenlét észlelése otthonodban

Ajtó / ablakérzékelők: Ellenőrizd az otthoni ajtók és ablakok állapotát

Füst / szén-monoxid érzékelők: Tájékoztatnak, ha tűz ütne ki, vagy szén-monoxid szivárgás lenne otthonodban

Vízérzékelők: Érzékelik, ha valahol vízszivárgás esetleges csőtörés lenne. Időben elkezdheted a beavatkozást, mielőtt még nagyobb víz gyűlne össze otthonodban.

Az okos érzékelők új szintre emelik a biztonság fogalmát, hiszen a segítségükkel anélkül is tudsz figyelni családod és otthonod biztonságára, hogy otthon lennél.

 

Okos zárak

Az okos zárak, mint a Danalock V3, vagy a Popp Keypad, Z-wave számkódos ajtózár, lehetővé teszik, hogy távolról is irányítsd a biztonságot, valamint a nyugalmat otthonodban.

Mivel az okos zárolás a Z-wave okos központodhoz csatlakozik, távolról is hozzáférhetsz, így a világ bármelyik pontjáról bezárhatod, vagy kinyithatod a bejárati ajtódat.


Például, elfelejtetted bezárni az ajtót reggel mikor dolgozni indultál, vagy félsz, hogy a gyerekek elfelejtették? Használd az okos telefonodat, hogy ellenőrizd a bejárati ajtó állapotát - tényleg nyitva maradt? Távolról is könnyedén bezárhatod.


Az okos zárak magába foglalják a kulcsnélküli bejutást is. Így sosem kell majd többet aggódnod, azon, hogy elhagytad a kulcsodat. A kulcsnélküli bejárat segítségével figyelheted, hogy mikor és ki megy be a házadba. Nem tudod beengedni a házvezetőnőt vagy a bébiszittert, mert nincs otthon senki? Nem kell adnod nekik kulcsot. Csak ki kell nyitnod az okos zárat, amikor megérkeznek és bezárnod, amikor elmennek. Hazajöttek a gyerek az iskolából? Ellenőrizd a telefonodon, hogy hazaértek-e és, hogy bezárták-e maguk mögött az ajtót. Plusz egy egyedi felhasználói kóddal, mindig pontosan tudhatod, hogy ki jön-megy a házadban.

A megfelelő Z-wave eszközök 0-24-ben segítenek otthonod energiatakarékosságának gyors kezelésében, és családod biztonságának védelmében.

Keresd a számodra megfelelő okos termosztátokat, okos világításokat, okos érzékelőket és okos zárakat a SmartKit Webáruházban. 

 

forrás: www.z-wave.com

blog comments powered by Disqus