Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Donexon varmo TZ eco radiátortermosztát

Ár:
29.900 Ft (23.543 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DONEVARMOTZECO
Szállítási díj: 1.990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 23.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Donexon

Leírás és Paraméterek

A német Eurotronic Donexon elemes radiátortermosztátja ideális eszköz, ha a hagyományos radiátoros fűtést okosotthon-alapú vezérléssel szeretnénk gazdaságosabbá, automatizálttá és akár távolról is szabályozhatóvá tenni. A legelterjedtebb radiátorszelepekre egyszerűen feltekerhető (3-féle adapter a csomagban).

Különleges képessége a nyitott ablak/ajtó érzékelése. Ha fűtés közben a szobahőmérséklet csökkenni kezd – ami egy zárt helyiségben normál esetben nem történhet meg –, a termosztát ezt észleli, és 15 percre kikapcsolja a fűtést. Ez a folyamat felülbírálható egy gombjának megnyomásával, pl. akkor, ha jóval hamarabb befejezzük a szellőztetést, mint 15 perc, és szeretnénk, ha azonnal folytatná a fűtést. A szellőztetés-érzékelés egyébként alaphelyzetben ki van kapcsolva, azt a felhasználónak kell aktiválnia a termosztát paraméterei között, illetve paraméterezhető a szellőzés detektálásának érzékenysége is. Természetesen, ha az ablakunkon/ajtónkon az okosotthonba illesztett nyitásérzékelő eszköz is fel van szerelve, akkor ennek állapotához érdemes kötni a radiátorszelep kikapcsolását, ilyenkor ne a hőfokváltozás alapján kelljen neki magának „kitalálnia”, hogy pl. nyitva az ablak vagy már becsuktuk.

Bizonyos gombkombinációval bekapcsolható a gyerekzár funkció, ekkor nem történik semmi a termosztát gombjainak nyomkodásakor, így pl. kisebb gyerekek nem tudják véletlenül elállítani a hőfokot. A középső „Boost” gombot megnyomva 5 percig azonnali fűtést kérhetünk anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni a beállított hőfokhoz.

A világító LCD-kijelzővel és gombokkal akár manuálisan is szabályozhatod a hőmérsékletet, nem csak az okosotthon-központ alkalmazásán keresztül. Nincs szükség újabb vezetékekre vagy speciális eszközökre, a Donexon termosztát minden M30 × 1,5 mm-es radiátorszeleppel kompatibilis. RAV, RA és RAVL szelepekhez adapterek a csomagban találhatók, így a legtöbb Magyarországon használt radiátorra bárki azonnal felszerelheti.

Érdekesebb paraméterezhető funkciók:

  • LCD-kijelző inverzbe kapcsolása, háttérvilágítás engedélyezése, állandóan bekapcsolva tartása vagy X másodperc utáni kikapcsolása
  • Jelentés 0,1 fok változásnál vagy X százalékos változásnál
  • Elemtöltöttség jelentése ki/be
  • Szellőztetés detektálása ki/be

A Donexon varmo TZ eco radiátortermosztát közvetlenül felszerelhető az egyformán M30 × 1,5 mm-es szabványt használó Heimeier, Junkers Landy + Gyr, MNG, Honeywell, Braukmann gyártmányú szelepekre. A csomagban található adapterekkel illeszthető a Danfoss RAV, Danfoss RA és Danfoss RAVL szelepekhez is.

Az alábbi típusok esetében viszont érdemes fűtési szakemberhez fordulni a megfelelő M30-as adapter érdekében: Herz M28 x 1,5 mm, Comap M28 x 1,5 mm, Vaillant 30,5 mm, Oventrop M30 x 1,0 mm, Meges M38 x 1,5 mm, Ondal M38 x 1,5 mm, Giacomini 22,6 mm, Rossweiner M33 x 2,0 mm, Markaryd M28 x 1,0 mm,, Ista M32 x 1,0 mm, Vama M28 x 1,0 mm, Pettinaroli M28 x 1,5 mm, T+A M28 x 1,5 mm, Gampper 1/2/6.

Műszaki adatok

Radiátortermosztát FLiRS technológiával (a vezérlőközpont felől bármikor felébreszthető)
Beépített hőmérséklet-érzékelő
Kívánt hőmérséklet-tartomány 8–28 ºC között, 0,5 ºC-os lépésekben
Világító LCD-kijelző
Z-Wave Plus
Automatikus ablaknyitás-érzékelés (radiátor és vezérlőközpont elhelyezésétől függően)
Elemélettartam 6–12 hónap (használattól függően)
Csomag tartalma DONEXON radiátortermosztát, 2 db AA elem, RA, RAL és RAVL szelepadapterek
Méretek 30 × 62 × 69 mm
Tömeg 0,128 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!