Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Hogyan teheted állatbaráttá otthonodat az okos otthoni technológiával

Hogyan teheted állatbaráttá otthonodat az okos otthoni technológiával

Az okos otthoni technológia sokféleképpen megkönnyítheti az életed. Az automatizált okos világítás segíthet csökkenteni a számládat és az okos zárak segítenek biztonságban tartani az egész családot. De mi a helyzet a család szőrös, kis barátjával? Így teheted állatbaráttá otthonodat az okos otthoni technológiáva

l

1. Segít észrevenni a kisállatot éjszaka

Biztos tapasztaltad már, hogy kisállataid néha felkelnek az éjszaka közepén, hogy igyanak. De amikor este le van kapcsolva az összes lámpa, nem biztos, hogy kutyád könnyen megtalálja az utat - és véletlenül beleütközik egy vázába vagy az asztalba!

De az okos otthoni technológia segít megtisztítani a terepet kisállatod számára.

Helyezz néhány mozgásérzékelőt kisállat fekhelye és a víztál közé. Ezután programozd be az okos fényt, hogy 10 százalékos intenzitással aktiválódjon mozgás érzékelésekor; így elég világos lesz, hogy segítsen kutyusodnak kitalálni az itatóhoz, de nem fog megzavarni téged miközben alszol.

 

2. Tudd meg, mikor kell kiengedni kis kedvencedet

A kutyusod tanítása, hogy ne ugráljon bent a házban jó dolog lehet. Hangos ugatás helyett jelezheti azzal is, hogy ki szeretne menni, hogy egyszerűen csak az ajtó előtt ül. De honnan tudhatod, hogy a kis kedvenced kis szeretne menni, ha nem vagy ott a szobában, és nem látod?

A mozgásérzékelők és az okos világítások segítenek, hogy kommunikálhass kutyáddal.

Állíts pár mozgásérzékelőt a hátsó ajtóhoz. Ezután a ház másik oldalára programozd be az okos világítást, hogy villogjon, amikor az érzékelő észleli, hogy a kutyád az ajtóban vár rád - így nem kell többet aggódni a „balesetek” miatt.

 

3. Óvd meg kedvencedet a bajtól

Van egy hely a házban, ahová kis kedvencednek nem kellene mennie, de fizikailag nem lehet kizárni egy ajtóval?

Egy mozgásérzékelő, mint például a Fibaro Motion Sensor elég okossá teszi otthonodat, hogy emlékeztesse háziállatodat, hogy ez egy számára nem megengedett terület.

Amikor a mozgásérzékelő észleli, hogy a kis kedvenced átlépte a küszöböt, megszólal a vezeték nélküli hangszórórendszer egy előre felvett hallható figyelmeztető hangjelzéssel -  például ,,Max, nem!’’- ez a hang emlékezteti a szőrös kis barátodat, hogy néhány lépést menjen vissza.

 

4. Tartsd szemmel kutyádat, amíg elmész

Az okos otthoni technológia segít háziállatod navigálásában, és segít a kommunikálni vele szobáról szobára. De mi történik akkor, amikor egyáltalán nem vagy otthon?

Az okos kamerák szemmel tartják házi kedvencedet függetlenül attól, hogy hol vagy.

Egyszerűen csak helyezd el a biztonsági kamerákat otthonodban. Ezután, bárhol és bármikor megnézheted szőrös kedvencedet az okos telefonod segítségével. Élőben láthatod otthonod, de rögzített képet vagy a videót egy későbbi időpontban is megnézheted, és akár egy kétirányú videócsevegést is folytathatsz kedvenceddel, hogy ne hiányoljon, amíg távol vagy.

 

A kedvenceid is a család tagjai! Engedd, hogy teljesen otthon érezhessék magukat az okos otthoni technológiával, amit kifejezetten rájuk szabtunk.

 

Keresd a mozgásérzékelőket, az okos világításokat és az okos kamerákat a SmartKit-től, amelyekkel állatbaráttá teheted otthonod.

 

 

forrás: www.z-wave.com