Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

Apple tanúsítványt szerezhet a Nold Open garázs- és kapunyitó

2016. 11. 30. 09:09:01
Apple tanúsítványt szerezhet a Nold Open garázs- és kapunyitó


A magyar fejlesztésű Nold Open Bluetooth alapú garázs- és kapuvezérlő modul egyik továbbfejlesztett változatával Magyarországon elsőként nyerhet kompatibilitást az Apple HomeKit eszközei közé.

A világszerte milliók által használt Apple Home applikáció az iparág egyik legnépszerűbb okos otthon felülete, amely esetében eddig csak néhány gyártónak adatott meg, hogy fejlesztését az Apple kompatibilitási tanúsítvánnyal ismerje el. Röviddel a Nold piacra kerülése után azonban máris lehetőség nyílik, hogy az Apple szigorú auditálási procedúráját sikerrel vehesse.


Az Apple Home 10 applikáció menüfelépítése

Nold Open, a 21. századi garázs- és kapuvezérlő

Okostelefonok, távvezérelhető ajtózárak, intelligens fűtési rendszerek – az okos otthon funkciók listája rohamosan bővül. A már kereskedelmi forgalomban is kapható Nold Open révén már meglévő garázskapunk, kertajtónk vagy beléptető kapunk válik telefonnal irányíthatóvá, csupán egyetlen alkatrész hozzáadásával, vonzó áron. Az eszköz a ma forgalomban lévő nyitó és mozgató berendezések legtöbbjével kompatibilis, és némi műszaki hozzáértéssel akár pár perc alatt beüzemelhető. A modul azonban nem csak azt teszi lehetővé, hogy mobiltelefonunkkal kiváltsuk a távirányítót, hanem az online kezelőfelület révén arra is lehetőségünk van, hogy virtuális kulcsunkat megosszuk közeli és távoli rokonainkkal, alkalmi vendégeinkkel, szolgáltatókkal, beszállítókkal. Ezáltal a Nold Open nem csak lakossági, hanem üzleti ingatlanok körében is népszerű megoldás.

Az eszköz értékesítésének megkezdése után nemsokkal esély van rá, hogy nemcsak saját applikációról, hanem kifejezetten az Apple Home saját alkalmazásából is vezérelhető legyen a Nold Open HomeKit kompatibilis verziója, ezzel világszerte milliókhoz kerülve közelebb. 

„Kezdetektől fogva úgy alakítottuk ki az Open-t, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen és a gyártás során minimális változtatással lehessen HomeKit kompatibilissá tenni.” – mondta el Barna Ervin, a Nold Technologies ügyvezetője.

Akár Sirivel is vezérelhetjük a Nold Open-t

A HomeKit egy egységes okos otthon rendszer, az Apple Home alatt bármely Apple terméken – telefonon vagy tableten – keresztül képes a lakásban vagy üzleti célú ingatlanban található eszközeink távoli vezérlésére, akár Siri hangalapú vezérléssel is, mint, ahogy a videóban is hallhatjuk:

A HomeKit-tel kompatibilis gyártók és termékek köre egyelőre csak néhány területre terjed ki: lámpák, termosztátok, lakásriasztók, árnyékolók vezérelhetőek és szabályozhatóak a Home-on keresztül. A Nold Technologies az első gyártó lehet a HomeKit kapuvezérlés témakörében, akik a szigorú tanúsítási folyamatot sikerrel vehetik. A termék minősége, megbízhatósága, kialakítása vagy az alkalmazott hálózati titkosítás erőssége mellett számos egyéb feltételnek kell megfelelnie a gyártónak. A költséges és alapos audit során olyan szempontokat is ellenőriznek, mint a gyártási folyamatok fenntarthatósága, a cég transzparens és üzletileg korrekt működése, vagy a fogyasztóvédelmi szempontoknak való megfelelés.