Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Termékek Menü

A vezeték nélküli töltő választás legfontosabb szempontjai

A vezeték nélküli töltő választás legfontosabb szempontjai

A vezeték nélküli töltés egy viszonylag egyszerű technológia, mégis nagyságrendekkel megkönnyítheti a mindennapjainkat. A vezeték nélküli töltők elterjedésének hála ma már nem kell kábeleket keresgélni, vagy megtört vezetékekkel, kilazult csatlakozókkal bajlódni. Hovatovább sok esetben már az sem számít, milyen márkájú töltőt használunk készülékünkhöz.

Mi az a vezeték nélküli töltés?

Az elnevezés talán egy kicsit megtévesztő lehet, hiszen vezetékre ebben az esetben is szükség van, azonban ez esetben nem a telefonhoz, hanem egy töltőállomáshoz csatlakoztatjuk azt, így a telefont nem kell összedugnunk semmivel. Töltőállomások ma már többféle formában is rendelkezésre állhat pl.: egy műszerfal vagy akár egy powerbank formájában.

Töltési sebesség vs kényelem

A vezeték nélküli töltési módszerről tudnunk kell, hogy alapvetően több időt vesz igénybe, mint a hagyományos „220-hoz csatlakoztatott töltés” (mivel itt nem közvetlenül a 220V hálózati töltésről beszélünk, hanem valamilyen külső eszköz energiaellátását vesszük igénybe) azonban a használat mellett szól a rendkívüli kényelem, mivel az asztalunkon lévő töltőállomásra helyezni a telefont sok esetben egyszerűbb, mint például a szabad konnektorokért megküzdeni a szobában.

Mit tehetek, ha nem kompatibilis a meglévő okostelefonom a vezeték nélküli töltővel?

A korábban csak prémium kategóriás telefonokhoz elérhető NFC és Qi technológiát ma már szinte minden új telefon tudja, de azok számára is létezik egyszerű megoldás, akik régebbi típusú készülékkel rendelkeznek. Ehhez nincs szükséged másra, mint egy speciális adapterre, ami segít megteremteni a kapcsolatot a telefonod és a vezeték nélküli töltő között.

Az adapterek többféle típusban léteznek (microUSB vagy lighting csatlakozó), így lényegében minden okostelefont alkalmassá tehetnek egy vezeték nélküli töltőállomás használatára. A készülékek az adapter segítségével képesek lesznek a Qi töltésre. Az adapteres Qi töltés egyedül azoknál a telefonoknál nem komfortos, ahol a csatlakozó port a telefon oldalába, vagy a tetejébe lett beépítve, de ez ma már csak néhány telefontípust érint.

Az adaptert ultravékony kivitelének köszönhetően tárolhatod a telefon hátlapjában, abban az esetben, ha lepattintható, és a kialakítása lehetővé teszi, hogy belül elhelyezd. Ha belülre nem tudod tenni, akkor egy telefontokba is rakhatod. Ehhez csatlakoztasd az adaptert, simítsd a készüléked hátlapjára majd tedd vissza a tokot a telefonra. Szilikon és bőr tokkal is használhatod, a lényeg hogy 3 mm-nél ne legyen vastagabb a hátlapjuk.

Nézd meg működés közben!

Okos eszközök vezeték nélküli töltés funkcióval

A vezeték nélküli töltőkhöz kapcsolódó technológia sok esetben már beépítésre kerül olyan mindennapi okos eszközökbe, amelyek körülvesznek minket. Ilyen lehet például egy ébresztőóra vagy egy külső akkumulátor. Ezek az eszközök amellett, hogy ellátják saját funkciójukat alkalmasak arra is, hogy telefonkészülékeinket is feltöltse függetlenül azok márkájától vagy típusától. Érdemes tehát olyan univerzális vezeték nélküli töltőt választani, ami márkától, típustól és csatlakozótól függetlenül használható több készülékhez is.

 

Tudtad? 

Minden nálunk megvásárolt Quazar vezeték nélküli töltőhöz ajándékba adunk 2db Qi jelvevő adaptert, melyek típusairól Te döntesz. Alapesetben micro USB és lightning csatlakozóval küldjük. Ha type-C csatlakozós telefonod van (LG, Nokia, Huawei stb. telefonok új típusai esetén), akkor mindössze annyi a dolgod, hogy megrendeléskor jelzed és küldjük.​​​​​​