Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

FIBARO Home Center-ek teljesítményének összehasonlítása

Dezső Máté
2016. 11. 22. 16:53:50
FIBARO Home Center-ek teljesítményének összehasonlítása


Amennyiben FIBARO komplett okos otthon rendszert szeretne kialakítani otthonában először szükséges a megfelelő központi egységet kiválasztani. A FIBARO-nak alapvetően 2 típusú központi egységét különböztethetjük meg: FIBARO Home Center 2 és FIBARO Home Center Lite. A következőkben összehasonlítjuk az eszközök paramétereit és lehetőségeit a könnyebb választás érdekében.

Mindkét eszközben közös, hogy a legnépszerűbb okos otthon protokollt, a Z-Wave-t használja, amely képes egy komplett családi ház okos eszközeinek stabil működtetésére, nézzük meg azonban a két eszköz teljesítménybeli különbségét és funkcióit:

LUA feladatsorok

Otthoni funkcióink automatizálása a FIBARO rendszerben található feladatsorok, ún. scenes létrehozásával történik. Ezen feladatsorok megadásával távvezérelhetjük a fényforrásainkat, mozgathatjuk redőnyeinket vagy követhetjük kamerarendszerünk képernyőképeit. A feladatsorokat a grafikus szerkesztő és minimális angol nyelvtudás segítségével könnyedén létrehozhatjuk. Az összetettebb feladatsorok beállítására érdemesebb a LUA szerkesztőjét használni, sőt bizonyos kombinált feladatsorokat csak ilyen formában hozhatunk létre.

LUA programozás

A LUA az egyik leggyakoribb programozási nyelv otthonautomatizáláshoz. Segítségével komplex feladatsorokat hozhatunk létre. A FIBARO központi egységei esetében a Home Center 2-ben grafikus szerkesztőt és LUA szerkesztőt is használhatunk, míg a Home Center Lite esetében csak grafikus szerkesztő áll rendelkezésünkre.

Virtuális eszközök

A virtuális eszközök nem kapcsolódnak fizikai eszközökhöz. Segítségükkel WI-FI/Ethernet rendszeren keresztül pl. AV eszközök vezérelhetőek. FIBARO rendszerben egy gomb létrehozásával és használatával számos egyéb feladatsor (scene) hajtható végre.

Feladatsor és eszközvezérlés (LUA)

A feladatsorok kezeléséhez létrehozott virtuális eszközökhöz szükséges a LUA, így ennek következtében Home Center Lite-ban ilyen elemek nem hozhatók létre.

HTTP alapú virtuális eszközök

FIBARO Home Center Lite-ban is létrehozhatunk azonban olyan virtuális eszközöket, amelyek az IP hálózatunkon található másik eszközt vezérel HTTP protokollon keresztül.

A termék részleteiért válasszon központi egységet és kattintson a képre!