Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

5 Z-Wave eszköz, hogy az idősek biztonságban érezzék magukat

5 Z-Wave eszköz, hogy az idősek biztonságban érezzék magukat Ahogy a technológia fejlődik, egyre többen döntenek, úgy az idősek közül, hogy életük hátralévő részét a jelenlegi otthonukban szeretnék eltölteni. Egy felmérés szerint, az idősek mind fizikailag, és mind szellemileg jobban érzik magukat a saját otthonuk kényelmében, mint egy idősek otthonában

Az okos otthoni technológiának köszönhetően az idősek nagyobb függetlenséget, biztonságot és kényelmet élvezhetnek otthonukból. Ha a szüleidről vagy egy idősebb szerettedről szeretnél gondoskodni, nézd meg, hogy a Z-Wave termékek, hogyan segíthetnek, hogy egy biztonságosabb otthonban élhessenek.
 


1. Okos zárak

Sajnos gyakran az öregedéssel jár az ízületi gyulladás, amely korlátozhatja a mozgást. A meglévő zárakt kicserélése egy okos zárra, a lakók és a gondozók számára is egyaránt hasznos lehet. A Z-Wave okos zárak, mint például a Danalock V3, lehetővé teszi, hogy bárhonnan ellenőrizd és figyeld az ajtót, így mindig tudhatod, hogy ki tartózkodik családtagodnál.
 

2. Okos ajtócsengők

Az okos csengők és az okos zárak jól kiegészítik egymást. Még akkor is, ha nem tudod kinyitni az ajtót, miután csöngetnek, egy okos csengő, ami jelezni fog, ha valaki be szeretne jönni. Ha esetleg szüleid nem tudnának időben eljutni az ajtóhoz a villogó fény jelezni fog a vendégnek, hogy szüleid úton vannak kinyitni az ajtót. Az értesítések segítségével könnyebben észre lehet venni, ha valaki be szeretne jönni. Az okos csengők nagyobb biztonságot nyújtanak és a segítségükkel megakadályozhatod, hogy szeretteid idegennek nyissanak ajtót.

 

3. Okos mozgásérzékelők

Egy okos mozgásérzékelővel nyomon követheted szeretteid tevékenységeit egy adott szobában, ha nem vagy velük. Ha esetleg aggodalmaid lennének szüleid egészségével kapcsolatban, egy mozgásérzékelő, mint például a Fibaro Z-Wave Plus Motion / Multi-Sensor tájékoztathat ha nem érzékelne mozgást a lakásban. Például, ha szüleid egész nap nem lépnek be a konyhába, tudni fogod, hogy ideje meglátogatni őket. Az otthoni felhasználók számára a mozgásérzékelők biztonságot is nyújtanak, az értesítéseken keresztül, ha valami veszélyhelyzetet észlelnének. 

 

4. Okos termosztátok

Függetlenül attól, hogy hideg vagy meleg van a Z-Wave okos termosztátok segítenek egész évben kényelemben tartani otthonodat. Ezek az eszközök alkalmazkodnak a személyes igényeidhez, és lehetővé teszik, hogy telefonodon keresztül beállítsd a hőmérsékletet, akkor is, amikor nem vagy otthon. Ennek a funkciónak köszönhetően szintén energiát spórolhatsz meg. Így továbbra is biztosíthatod a kényelmet szüleidnek minden évszakban. 

 

5. Okos világítás

Egy okos világítás, mint például az Aeotec Led Bulb E27 Z-Wave egyaránt kényelmet és biztonságot is nyújt, hiszen csökkentheti az esések kockázatát. A Z-Wave mozgásérzékelőt beállíthatod, hogy érzékelje, ha valaki belép a szobába és a világítás automatikusan felkapcsoljon. Így nyugodtabb lehetsz, hogy szüleid nem fognak elesni este a sötétben. Az okos lámpák kikapcsolnak, ha nem érzékelnek mozgást, ezzel energiát takarítanak meg. 

Még sok más eszköz tud szüleid segítségére lenni, de minden a fent felsoroltakkal kezdődik. Ezek az eszközök és biztonságos otthont nyújtanak. További segítségért és további termékekért nézz szét webshopunkban. 

 

forrás: www.z-wave.com

blog comments powered by Disqus