Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

4+1 okos otthon megoldás a FIBARO-val

Dezső Máté
2017. 02. 01. 14:19:00
4+1 okos otthon megoldás a FIBARO-val

 

Kíváncsi rá mit nyújt felhasználói számára egy okos otthon vagy hogy milyen otthoni funkciók egyszerűsíthetőek le az eszközök segítségével? Következő cikkünkben mutatunk 5 olyan okos otthon jellemzőt, amitől garantáltan könnyebbek lesznek a mindennapok. 

1. Kézben tartom az otthonom!

Az okos otthonok egyik legfőbb jellegzetessége, hogy az otthoni automatizálási funkciók okostelefonnal vagy tablettel, de akár asztali számítógépről, notebookról is vezérelhetőek. Napjainkban valamelyik biztosan kéznél van, így az irányítás minden esetben szó szerint a kezünkben van. Természetesen amellett, hogy kényelmet jelent az okoseszközökről való irányítás, biztosítja azt is, hogy otthonunkat mindig az irányításunk alatt tarthassuk.

Ami ehhez szükséges: FIBARO Home Center 2 vagy FIBARO Home Center Lite

2. Meghitt ébredés

A reggelek nem mindig indulnak zökkenőmentesen... A FIBARO rendszerével meghittebbé tehetjük a reggeli ébredést, mivel nem szükséges a reggeli rutinfeladatokat félálomban elvégeznünk, elég ha csak elindítjuk az erre beállított reggeli programsorozatunkat, amellyel a redőnyök működésbe lépnek, a rádió bekapcsol és a reggeli kávénk elkészül.

Ami ehhez szükséges: FIBARO Roller Shutter 2, Fibaro Wall Plug, FIBARO Button

   

3. Biztonság mindenek felett!

Az intelligens otthoni megoldásokat a legtöbben azért is keresik, hogy fokozott biztonságban érezhessék családjukat, valamint értékeiket. A FIBARO miniatürizált szenzorai éberen őrködnek otthonunkban és azonnali jelzésekkel értesítenek a váratlan helyzetekben. A különböző érzékelők segítségével idejében észlelhetjük a felmerült problémákat (és beavatkozhatunk), legyen szó vízszivárgásról a pincében, egy nyitva felejtett ablakról a nappaliban, az otthonunkat megkörnyékező illetéktelen betolakodóról vagy a konyhában kialakult tűzveszélyről.

Ami ehhez szükséges: FIBARO Flood Sensor, FIBARO Motion Sensor, FIBARO Smoke Sensor, FIBARO Door/Window Sensor

     

4. "Sleep mode"

Az egész napos rohanás után este jólesik kicsit megpihenni. A tökéletes kényelmet a FIBARO okoseszközei biztosítják, amelyek csak utasításunkra várnak, hogy működésbe léphessenek. Engedjük le redőnyeinket gombnyomásra, állítsuk be a fényeket az esti filmnézéshez és varázsoljunk kellemes hőmérsékletet. Ugye Ön is érzi ezt a jóleső érzést? :)

Ami ehhez szükséges: FIBARO Relay Switch; FIBARO Dimmer 2, FIBARO Roller Shutter 2, FIBARO Button

     

+1  Forgatókönyvek kézmozdulatokkal

Ha a telefonos vagy tabletes irányítás már nem lenné elég, akkor most érdemes kapaszkodni. A FIBARO elhozta nekünk ugyanis a legújabb smart technológiát, amely segítségével lehetőségünk van egyszerű kézmozdulatokkal utasításokat adni okos otthon rendszerünknek. Mindezt nem csupán a kényelem fokozása érdekében, hanem a kényes helyzetek megoldására. Képzeljük csak el hányszor fordult már elő, hogy az ebédet készítve nem bírtuk bekapcsolni a szellőztetőt, mert a kezünk nyakig ért a panírban. Mostantól egy egyszerű kézmozdulattal megoldhatjuk ezt az apró, de annál bosszantóbb problémát. Persze nem kevésbé menő dolog a barátaink előtt egy kézmozdulattal elindítani a házimozirendszert, vagy lenyűgözni üzleti partnereinket a projektor bekapcsolásával... 

Ami ehhez szükséges: FIBARO Swipe

Kíváncsi mi mindent hozhat még ki a FIBARO vezeték nélküli okos otthon rendszeréből? Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma és segítünk megvalósítani elképzeléseit!
Email: hello@smartkit.hu
Telefon: +36 20 2828 002