Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

4 tipp, hogyan használd ki még jobban okos otthonodat telefonod segítségével

4 tipp, hogyan használd ki még jobban okos otthonodat telefonod segítségével

Azt is mondhatnánk, hogy az okos otthoni berendezések a jövő ,,zenéi" , de a technológia itt van, már ma is és elérhető. Ma már több ezer termék áll a rendelkezésedre és minden évben egyre több jelenik meg, hogy okosabbá, kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyék az otthonod

Amikor először megvizsgálod, hogy melyik termékekre lenne szükséged, akkor valószínűleg az lesz a döntő ok, hogy melyik tudná a legkényelmesebbé tenni az életedet. De lehet-e kezelni a termosztátokat a biztonsági berendezéseket és a világítást egy eszközről? Szerencsére a Z-Wave okos otthoni technológiájával a válasz most egyszerűbb, mint valaha. Igen!

A Z-Wave egy otthoni automatizáláshoz használt vezeték nélküli hálózat, amelyet a  Z-Wave Alliance támogat. Ez egy olyan gyártói csoport, aminek a termékei a Z-Wave technológián futnak és kompatibilisek egymással (képesek kapcsolatot létesíteni egymással). Ha észreveszed a Z-Wave jelet eszközeiden, könnyen együtt tudnak majd dolgozni - és még jobb, ha az okos telefonodon keresztül irányíthatod őket.

Vess egy pillantást néhány olyan Z-Wave módszerre, amelyet könnyen beépíthetsz az otthonodba és telefonod segítségével tudod kezelni az egész rendszert.

 

A világításod

Elfelejtetted lekapcsolni a teraszon a lámpát? Fel szeretnéd kapcsolni a lámpát a nappaliban, anélkül, hogy felkelnél a kanapéról? Szeretnéd felkapcsolni pár szobában a világítást, míg te késő estig dolgozol?

A Z-Wave, olyan termékeket kínál, amelyekkel könnyedén kezelheted ezt a problémát. És az a legjobb, hogy használhatod okostelefonodat a lámpák ki-be kapcsolására, akkor is, amikor nem vagy otthon.

 

A záraid

Ne aggódj a rosszul elhelyezett kulcsok miatt, és, hogy esetleg el kellene kapnod egy esetleges betörőt, aki bemerészkedett, míg nem voltál otthon. A kulcsnélküli beléptető rendszer egyedülálló kódokat adhat a család minden tagjának, ezzel megkönnyítve mindenki számára a bejárati ajtó használatát.

Ha nem szeretnél adni külön mindenkinek egy kódot, ne aggódj, hiszen a Z-Wave okos zárakat irányíthatod okostelefonod segítségével is. Például, ha a postásnak le kell adnia egy csomagot, kinyithatod neki a zárad, hogy lerakhassa és miután elmegy visszazárhatod az ajtót a telefonodon  keresztül.

 

A termosztátod

Sok embert vonzanak az okos termosztátok, akik okos otthoni technológiát használnak, mert energiát takaríthatunk meg velük. Például egy Z-Wave okos termosztát használhatja a mozgásérzékelőket segítségül, így észreveszi, ha senki nincsen otthon és automatikusan kikapcsolja a fűtést vagy a klímát energia megtakarítás szempontjából, és persze pénztárcád kímélése végett is.

Az okos termosztátok segítségével a telefonodon keresztül ki-be kapcsolhatod a fűtést, vagy akár meggyőződhetsz arról, hogy a ház hőmérséklete tökéletes mire hazaérsz egy késő esti moziból. Akár energiajelentéseket is küldhetsz telefonodra, hogy tudd, hogy hatékonyak-e a fűtő-hűtő eszközök.

 

A kényelmed és biztonságod érdeke

Függetlenül attól, hogy dolgozol vagy utazás miatt vagy távol, vagy, ha esetleg egynél több ingatlan tulajdonosa vagy mindig szeretnéd tudni, hogy minden rendben van-e lakásokban még akkor is, ha személyesen nem tudsz meggyőződni róla. A Z-Wave több tucat, olyan terméket kínál, melyek figyelmeztető jelzéseket küldenek, ha esetleg nyitva maradna az ablak vagy, ha vízszivárgást észlelnének. Egy pillanatra, akár így is betekinthetsz lakásodba, hogy biztos legyél benne, minden rendben van.

A Z-Wave évről-évre folyamatosan fejlődik. A segítségével otthonod okosabb lehet, mint azt valaha is gondoltad volna. Ismerd meg, hogyan dolgoznak együtt az eszközök okos elefonoddal, és fedezz fel egy új egyszerűbb életstílust.

 

forrás: www.z-wave.com

Tartalomhoz tartozó címkék: blog okos otthon
blog comments powered by Disqus