Ez a weboldal sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek a tartalmakat. A weboldal használatával elfogadja, hogy az oldal sütiket használ. További információ

Menü

3 ok, ami miatt egyre népszerűbbek az intelligens otthonok

2016. 02. 13. 16:38:43
3 ok, ami miatt egyre népszerűbbek az intelligens otthonok

 

Ma már nem meglepő, hogy egyre több a körülöttünk lévő okoseszköz. Az okostelefonok, táblagépek mellett egyre nagyobb számban jelennek meg az okosórák, az intelligens orvosi eszközök, távvezérelhető háztartási eszközök és még sorolhatnánk.

A XXI. században egyre több háztartás választ intelligens otthon megoldásokat, hogy megkönnyítse mindennapjait és kihasználja annak számtalan  előnyét. Ezek közül most a 3 legnépszerűbb előnyt mutatjuk be.
 

Az intelligens otthonok legfontosabb előnyei

Hogy miben is verhetetlen és összehasonlítatlan egy intelligens otthon a hagyományoshoz képest?

Az intelligens otthonok különböznek:

  • abban, hogy a kezünkbe adják a távoli irányítás lehetőségét;
     
  • abban, hogy automatizálhatóak a mindennapi folyamatok;
     
  • és nem utolsó sorban abban is, hogy jelentősen csökkenthetjük vele otthonunk rezsiszámláit.
     


Forrás: www.shutterstock.com

 

Nézzünk néhány legnépszerűbb példát: otthonunk fűtésrendszere vagy világítása könnyedén irányítható akkor is, ha távol vagyunk, gombnyomásra beállíthatjuk, amíg hazafelé tartunk munkahelyünkről, vagy a bevásárlásból.

Kivel ne fordult volna már elő, hogy az éjszaka kellős közepén, félig álmosan a konyhába menet kereste a villanykapcsolót? Az intelligens otthon megoldások lehetővé teszik, hogy egyetlen kapcsolóhoz sem hozzáérve, a lakásunkban előre beprogramozott szenzorok érzékeljék, merre vagyunk, így automatikusan felkapcsolódnak az utunkba eső fényforrások.

Otthonunk intelligenssé alakításával jelentős pénzt is megtakarítunk. Gondoljunk csak arra, mennyi pénzt spórolhatunk azáltal, hogy fűtésrendszerünket előre programozzuk. Ennek eredményeképpen a termosztát tanuló üzemmódban a külső környezeti hatások és otthon tartózkodásunk figyelembe vételével fűti be  lakásunkat.
 


Forrás: www.reuters.com


Az intelligens otthon gondoskodik biztonságunkról

A kényelem mellett egyik legfontosabb célja egy intelligens otthonnak a biztonság megteremtése és fokozása: számos távvezérelhető eszközzel ugyanis nemcsak lámpákat, hanem zárakat, kamerákat is irányíthatunk, megfigyelhetünk telefonunkról. Egy nyitva maradt bejárati ajtó vagy garázskapu többé nem jelent problémát, mivel ezek ellenőrzése pillanatok alatt elvégezhető, mindezzel nem kevés időt és fölösleges idegeskedést megspórolva.  A rendszerek egyik legnagyobb előnye, hogy bármelyik helyiségbe telepíthetünk szenzorokat és kamerákat, ezáltal mindig biztonságban tudhatjuk legfontosabb értékeinket, szeretteinket.
 


Forrás: www.source1security.com


Azonnali visszajelzés a problémák megelőzésére

Egy átlagos háztartásnak akár több százezer forintjába is kerülhet évente a későn észrevett károk helyreállítása. Az intelligens otthonok érzékelőivel és kamerarendszerével viszont azonnal értesülhetünk még a legkisebb veszélyforrásokról is. A vízszivárgás megelőzésére például elegendő egy érzékelő, egy kamera és egy okoskonnektor. A szenzor által a telefonunkra leadott értesítés segítségével könnyedén bekapcsolhatjuk a pincében található búvárszivattyút, amely egy okoskonnektorba van bedugva és mindezt szemmel is követhetjük kameráink segítségével.

blog comments powered by Disqus